ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΣΕΒ

ΣΕΒ: Συμφωνία συνεργασίας με το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο Βουλγαρίας

«Η συμφωνία θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, με στόχο την αύξηση των εμπορικών και επιχειρηματικών συναλλαγών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κ. Μπίτσιος.

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει στη Βουλγαρία πάνω από 3 δισ. ευρώ τα τελευταία 20 χρόνια και απασχολούν περισσότερους από 37 χιλιάδες εργαζομένους», επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, στο πλαίσιο επίσκεψης στη Σόφια για την 15η επέτειο από την ίδρυση του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία και για την υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας.

«Η Συμφωνία που μόλις υπογράψαμε, θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, με στόχο την αύξηση των εμπορικών και επιχειρηματικών συναλλαγών ανάμεσα στις δυο χώρες. Η εμπειρία του Συμβουλίου, στην αγορά της Βουλγαρίας, σε συνδυασμό με το κύρος, τη δικτύωση και την ευρύτερη στρατηγική του ΣΕΒ, μπορεί να ανοίξει περισσότερους δρόμους και ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες στη Βουλγαρία», πρόσθεσε ο κ. Μπίτσιος.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita Βουλγαρίας, Σταμάτης Θεοδωρόπουλος, δήλωσε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί την υψηλότερης σημασίας και πλέον τιμητική αναγνώριση που μπορεί να λάβει το Συμβούλιο από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, γιατί ο ΣΕΒ είναι ο σημαντικότερος φορέας επιχειρηματικής εκπροσώπησης της Ελλάδος.

Προσέδωσε στην εκδήλωση και συμβολικό χαρακτήρα γιατί πραγματοποιήθηκε την ημέρα που το Συμβούλιο συμπληρώνει 15 χρόνια από την ίδρυση και τυπική του αναγνώριση και σηματοδοτεί την είσοδό του στην επόμενη φάση δραστηριοποίησης και ανάπτυξης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πλατεία Μακεδονίας Σκόπια βράδυ
ΔΙΕΘΝΗ

Μίτσκοσκι: Καμία υποχώρηση της Β. Μακεδονίας έναντι της Βουλγαρίας

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, τόνισε πως δεν θα υπάρξει καμία συναίνεση σε αλλαγή Συντάγματος για αναγνώριση της βουλγαρικής μειονότητας, προτάσσοντας τη "μακεδονική" ταυτότητα και τα δικαιώματα στη Βουλγαρία.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίνα Μενδώνη: Το βιβλίο παραμένει αναντικατάστατο πολιτιστικό αγαθό

Το ΕΛΙΒΙΠ παρουσίασε στο νέο Σπίτι του Βιβλίου τη δράση του και το πρόγραμμα της 22ης ΔΕΒΘ, που θα γίνει 7-10 Μαΐου 2026 με θέμα τη νέα γενιά αναγνωστών, τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία και σημαντικές παρουσίες στην εκδήλωση.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Ο άξονας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας ενισχύει τη γεωπολιτική θέση

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισκέφθηκε επίσημα τη Ρουμανία, συζητώντας για κρίσιμα έργα υποδομών και διασυνδεσιμότητας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας με την ηγεσία της χώρας.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν προς Βουλγαρία: Όχι σε χρήση αεροδρομίων από ΗΠΑ για επιχειρήσεις

Το Ιράν προειδοποίησε τη Βουλγαρία να μην επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν βουλγαρικά αεροδρόμια για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν, διατηρώντας το δικαίωμα για μέτρα προστασίας, σύμφωνα με το βουλγαρικό ΥΠΕΞ.
σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Υπογραφή πρωτοκόλλου για το Λύκειο Μπολχράντ από Βουλγαρία-Ουκρανία

Συνάντηση στο Κίεβο είχαν οι πρωθυπουργοί Βουλγαρίας και Ουκρανίας, με την υπογραφή πρωτοκόλλου για το Λύκειο του Μπολχράντ, ενισχύοντας τη συνεργασία στην εκπαίδευση και δίνοντας έμφαση στις βουλγαρικές κοινότητες της Ουκρανίας.