ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
EAB-Antidrone
Φωτο: ΕΑΒ

Σύστημα αντι-drone από την ΕΑΒ, που παρουσιάστηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το υπερσύγχρονο σύστημα απώθησης ή καταστροφής μη επανδρωμένων ιπτάμενων μέσων είναι το πρώτο που αναπτύσσεται πανευρωπαϊκά.

Επίδειξη πεδίου της τεχνολογίας καταστολής μικρών UAVs, με τη χρήση μικροκυματικών παλμών μεγάλης ισχύος οργάνωσε και πραγματοποίησε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Το υπερσύγχρονο σύστημα απώθησης ή καταστροφής μη επανδρωμένων ιπτάμενων μέσων είναι το πρώτο που αναπτύσσεται πανευρωπαϊκά, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ενσωμάτωσή του θωρακίζει την Εθνική Άμυνα και τους στρατιωτικούς στόχους από κακόβουλες επιθέσεις που μπορούν να προέλθουν από διαφορετικούς τύπους UAVs. Το σύστημα σχεδιάστηκε και κατέστη λειτουργικό από τη Διεύθυνση Έρευνας, Σχεδίασης και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων της ΕΑΒ, η οποία εργάστηκε γι’ αυτό για περισσότερο από έναν χρόνο. 

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στο Σχηματάρι. Οι δοκιμές, απέναντι σε πλήθος διαφορετικών σεναρίων, ήταν όλες απολύτως επιτυχείς και πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων της ΓΔΑΕΕ και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι κορυφαίων ευρωπαϊκών αμυντικών βιομηχανιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως η Leonardo, η MBDA και η Indra. Όλοι συνεχάρησαν την ΕΑΒ και την ερευνητική της ομάδα για το νέο εντυπωσιακό επίτευγμα. 

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος counter-drone JEY-CUAS, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (EDF). Η Διεύθυνση Έρευνας, Σχεδίασης και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων της ΕΑΒ έχει τεθεί ήδη επικεφαλής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα iFurther, που αφορά την ανάπτυξη τεχνολογιών εναέριας και θαλάσσιας επιτήρησης πολύ μεγάλων αποστάσεων. Επίσης συμμετέχει με σημαντικό έργο στη μελέτη του νέου ευρωπαϊκού μεταγωγικού αεροσκάφους (πρόγραμμα FASETT), καθώς και στην πρόταση μελέτης αεροσκαφών πολύ μεγάλων φορτίων (πρόγραμμα SATOC).

Η ΕΑΒ αισθάνεται υπερήφανη για την κορυφαία αυτή τεχνολογική καινοτομία που ανήκει στην κατηγορία των όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας. Η Εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει να συνεισφέρει στην ενίσχυση του αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετέχοντας ενεργά σε προγράμματα «έξυπνου πολέμου».

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της εφαρμοσμένης έρευνας, οικοδομώντας ένα σημαντικό κεφάλαιο τεχνογνωσίας για την Άμυνα της χώρας και συνδιαμορφώνοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Ελλάδα. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-EAB-Kentro-Ekpaideysis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο κέντρο εκπαίδευσης της ΕΑΒ, φιλοξενεί ήδη 1.000 ξένους σπουδαστές

Το κτίριο, αξίας 20 εκατ. ευρώ, περατώθηκε σε διάστημα δέκα μηνών με χρηματοδότηση της ΕΑΒ και αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική συμβολή στην προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διπλασιασμός στα καθαρά κέρδη για την ΕΑΒ στα 3,8 εκατ. το 2022

Το θετικό αποτέλεσμα προκύπτει από την πιστή τήρηση του επιχειρησιακού προγράμματος 2021 - 2025, το οποίο προβλέπει αύξηση του κύκλου εργασιών αλλά και σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους και των χρηματοοικονομικών εξόδων.
ELVO, ELBO
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας η ΕΛΒΟ

H εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρίας για σταθερή ανάπτυξη που να παράγει εθνικό μέρισμα και να συμβάλει στην εξυπηρέτηση των ελληνικών αναγκών άμυνας, τόνισε ο Γεν. Διευθυντής Δημ. Αγγελόπουλος.