ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Sunrisemezz plc: Στα 2,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' εξάμηνο

Τα έσοδα από τόκους ανήλθαν στα 1,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας σημαντική άνοδο από τα 0,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, ενώ το σύνολο του ενεργητικού διαμορφώθηκε στα 27,3 εκατ. ευρώ.

Ενισχυμένα ήταν τα μεγέθη της SunriseMezz, στο πρώτο εξάμηνο του 2023 που κατέγραψε ισχυρή άνοδο των καθαρών κερδών στα 2,9 εκατ. ευρώ και του συνόλου του ενεργητικού, έναντι του αντίστοιχου περυσινού χρονικού διαστήματος.

Τα έσοδα από τόκους ανήλθαν στα 1,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας σημαντική άνοδο από τα 0,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται στα 2,9 εκατ. ευρώ έναντι των 0,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022. Το σύνολο του ενεργητικού διαμορφώθηκε στα 27,3 εκατ. ευρώ έναντι των 24,6 εκατ. ευρώ.

H Εταιρεία έχει ως κύρια δραστηριότητα την κατοχή και διαχείριση του 44% των ομολογιών μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας και του 44% των ομολογιών χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Sunrise, οι οποίες εισφέρθηκαν από την Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. στην Εταιρεία.

Η εύλογη αξία των Ομολογιών στις 30 Ιουνίου 2023 και στις 31 Δεκεμβρίου 2022 εκτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή, σύμφωνα με τις γενικά αποδεκτές αρχές και τις μεθόδους που ακολουθούνται διεθνώς.

Οι Ομολογίες αποτελούν το κύριο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας (περίπου 48% του ενεργητικού της). Ως εκ τούτου, τα έσοδα της Εταιρείας προέρχονται από την είσπραξη κουπονιών από τις Ομολογίες. Η είσπραξη αυτή εξαρτάται από το ποσό των συνολικών εσόδων των Εκδοτών, τα οποία θα επιστραφούν, μεταξύ άλλων, στην Εταιρεία, ως ομολογιούχος, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Προτεραιότητας Πληρωμών, βάσει του οποίου οι πληρωμές κουπονιών των ομολογιών μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας ιεραρχούνται σε σύγκριση με τις αποπληρωμές κεφαλαίου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει γεγονός επιτάχυνσης (όπως περιγράφεται στην Έκθεση Διαχείρισης Διοικητικού Συμβουλίου).

Δεδομένου ότι για το 1ο εξάμηνο 2023 εφαρμόστηκε η σειρά προτεραιότητας προ της επιτάχυνσης, η εταιρεία έχει λάβει κουπόνια €12,4 εκατ. σε σχέση με τις Ομολογίες που κατέχει. Επιπλέον, μετά τις 30 Ιουνίου 2023, η εταιρεία έλαβε κουπόνια €3,7 εκατ.

Τα έξοδα της εταιρείας για την ίδια περίοδο αφορούν λειτουργικά και διαχειριστικά έξοδα όπως αμοιβές ορκωτών ελεγκτών, αμοιβές τρίτων για την παροχή νομικών, διοικητικών υπηρεσιών και αμοιβών για την παροχή υπηρεσιών σχετικά με την εξυπηρέτηση των μετόχων.

Στις 12 Ιουλίου 2023, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) της εταιρείας, οι μέτοχοι ενέκριναν τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά €10,5 εκατ., με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από €0,14 σε €0,0812 ανά μετοχή.

Ως αποτέλεσμα της ανωτέρω μείωσης μετοχικού κεφαλαίου και σύμφωνα με τους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις, το ποσό των €10,5 εκατ. θα διανεμηθεί στους μετόχους της Εταιρείας μέσω επιστροφής μετρητών, ποσού €0,0588 ανά μετοχή. Η διαδικασία μείωσης και διανομής κεφαλαίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τέταρτου τριμήνου του 2023. Η εταιρεία θα προβεί σε έγκαιρη ενημέρωση της επενδυτικής κοινότητας για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα της διανομής κεφαλαίου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ισχύοντος νομικού και κανονιστικού πλαισίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραμουσαλής: Σε 4 τομείς στοχεύει ο μετασχηματισμός της Τρ. Πειραιώς

Ο κ. Γ. Καραμουσαλής, Γενικός Διευθυντής, Deputy CFO, Chief Transformation Officer τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι άνθρωποί μας είναι οι βασικοί πυλώνες που διατρέχουν το συνολικό πρόγραμμα μετασχηματισμού της Τράπεζας.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλου: Το ΑΕΠ αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον μέσο ρυθμό της ΕΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς ανέφερε ότι φέτος η πιστωτική επέκταση επιβραδύνθηκε σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες, κυρίως λόγω των αυξημένων αποπληρωμών που προκάλεσαν τα υψηλά επιτόκια.
Χρήστος Μεγάλου, Τράπεζα Πειραιώς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλου: Ηγετικός ο ρόλος της Τρ. Πειραιώς στην αναζωογόννηση της οικονομίας

Μιλώντας στο διεθνές συνέδριο των Financial Times, "Global Banking Summit" ο CEO της Τρ. Πειραιώς αναφέρθηκε στην τεχνολογία και στις νέες τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον στις τραπεζικές συναλλαγές.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Σημαντική επιτάχυνση στο 9μηνο με ισχυρή βελτίωση μεγεθών

Άλμα εσόδων και εντυπωσιακή απόδοση ιδίων κεφαλαίων +17,6%.  Καθαρή πιστωτική επέκταση 800 εκατ. και μείωση του δείκτη NPEs στο 5,5%. Χρ. Μεγάλου: «Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε ή θα υπερβούμε τους στόχους μας για το 2023»