ΓΔ: 1273.48 0.25% Τζίρος: 70.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Hraklis-Fotovoltaika
Φωτο: Όμιλος Ηρακλής

Φωτοβολταϊκά πάρκα εγκαθιστά ο όμιλος Ηρακλής στα εργοστάσια του

Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων, συνολικής επιφάνειας 118 στρεμμάτων και  συνολικής ισχύος 10.2 MW με στόχο την παραγωγή περίπου 14.000 MWh.

Στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων για ιδιοπαραγωγή και ιδιοκατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα δύο εργοστάσια του, στο Βόλο και το Μηλάκι Ευβοίας προχωρά ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ. Η κίνηση στοχεύει στη σημαντική περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ομίλου και συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της υψηλότερης διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ενεργειακό μίγμα της χώρας.

Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων, συνολικής επιφάνειας 118 στρεμμάτων και  συνολικής ισχύος 10.2 MW με στόχο την παραγωγή περίπου 14.000 MWh, που αντιστοιχούν  στην κάλυψη αναγκών περίπου 3500 νοικοκυριών. Τη μελέτη, το σχεδιασμό, την προμήθεια και εγκατάσταση των υλικών, καθώς και την κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες εγκαταστάσεις ΑΠΕ στη χώρα για την υψηλή τάση χωρίς ενεργειακό συμψηφισμό, που θα καλύπτει το 5% των ετήσιων αναγκών του Ομίλου σε ηλεκτρική ενέργεια από τον Ιανουάριο του 2025, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ηλεκτρικής ισχύος.
 
Ο κ. Δημήτριος Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά: «Διατηρώντας πάντα τα υψηλότερα πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλουμε με την πρωτοβουλία αυτή στην εθνική προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη των ΑΠΕ. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα προσηλωμένοι στη στρατηγική μας να ηγηθούμε της μετάβασης σε καινοτόμες και αειφόρες κατασκευές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Όμιλος Ηρακλής: Εγκαινίασε το νέο κτίριο του Ερευνητικού Κέντρου Τεχνολογίας

Στόχος του Εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη καινοτόμων δομικών υλικών, με βελτιωμένο ανθρακικό αποτύπωμα σε όλο τον κύκλο ζωής τους, πλήρως εναρμονισμένων με τις σύγχρονες απαιτήσεις του αειφόρου οικοδομείν.
ESG

O Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο AURORA

Ο Όμιλος συμμετέχει με την εγκατάσταση και λειτουργία πιλοτικής μονάδας δέσμευσης CO2 στο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στην Αγριά Βόλου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 16,6 εκ. ευρώ.
businessdaily-Hraklis-Hlektrika-oximata
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο όμιλος Ηρακλής φέρνει τα πρώτα 100% ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην «πράσινη» στρατηγική του Ομίλου Ηρακλής για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών του σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.