ΓΔ: 1273.48 0.25% Τζίρος: 70.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τράπεζα Πειραιώς

Τρ. Πειραιώς: Στήριξη σε μαθητές και μαθήτριες δυσπρόσιτων περιοχών

Η δράση «TeenSkills», που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, περιλαμβάνει δραστηριότητες βιωματικής μάθησης και εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία.

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων, αναπτύσσει σε συνεργασία με το The Tipping Point τη δράση «TeenSkills» που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που διαμένουν σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας.

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση των νέων σε δυσπρόσιτες περιοχές, μέσα από την καλλιέργεια οριζόντιων και ψηφιακών δεξιοτήτων και τη σύνδεσή τους με επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων και επαγγελμάτων, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ό,τι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η δράση «TeenSkills», που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, περιλαμβάνει δραστηριότητες βιωματικής μάθησης και εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία, παράλληλα με live ομαδικές συνεδρίες με επαγγελματίες από όλο τον κόσμο για τη σφαιρική ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές και εναλλακτικές που υπάρχουν.

Τέλος, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που απέκτησαν μέσω της παρουσίασης μιας ιδέας για την αναβάθμιση της τοπικής τους κοινότητας, ανακαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις επιπρόσθετες  ευκαιρίες που προσφέρει ο τόπος τους.
          
Η δράση πραγματοποιείται για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024 πιλοτικά σε τέσσερα Γυμνάσια σε ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές και συγκεκριμένα στους Προμάχους (Ν. Πέλλας), στο Τζερμιάδο (Ν. Λασιθίου), στον Πρίνο Θάσου (Ν. Καβάλας) και στους Φούρνους Κορσεών (Ν. Σάμου), με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών κυρίως της Γ’ Γυμνασίου και τη συνεργασία τεσσάρων τουλάχιστον εκπαιδευτικών.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 έχει ανακηρυχτεί ως Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, αναδεικνύοντας τη σημασία της ενδυνάμωσης κυρίως της νέας γενιάς μέσα από τη γνώση και την απόκτηση σύγχρονων δεξιοτήτων που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη κοινωνική, οικονομική εξέλιξη και ανάπτυξη της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς διευρύνει συνεχώς τις πολύπλευρες δράσεις της που, μέσα από το πρόγραμμα EQUALL, έχουν, μεταξύ άλλων, ως στόχο να συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και  στην ισότιμη πρόσβαση των νέων στην εκπαίδευση και τις ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.  

Η δράση «TeenSkills» εναρμονίζεται με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για βιώσιμη ανάπτυξη, θέτοντας στο επίκεντρο τον στόχο για ποιοτική εκπαίδευση ως καταλυτικό παράγοντα για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση συμβαδίζει με τον στόχο για ουσιαστική αύξηση του αριθμού ατόμων τα οποία έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες, για απασχόληση, αξιοπρεπή εργασία και επιχειρηματικότητα, αλλά και με τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεγαλύτερη ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των κατοίκων κρατών-μελών της, με σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία ίσων ευκαιριών με δυνατότητα και προοπτική για όλους.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Τρ. Πειραιώς: Mε νέες εκπαιδεύσεις ο 10ος κύκλος του Project Future

Το πρόγραμμα συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και περιλαμβάνει σε κάθε κύκλο νέες εκπαιδεύσεις και masterclasses που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και βελτιώνουν τις δεξιότητες όσων συμμετέχουν. 
ESG

Τρ. Πειραιώς: Σε λειτουργία τα ΑΤΜ που διαθέτουν φωνητική υποστήριξη

Το σύστημα φωνητικής υποστήριξης επιτρέπει την πραγματοποίηση ανάληψης ή/ και αλλαγής του PIN της κάρτας με απλό και εύχρηστο τρόπο, καθώς υποστηρίζει τη δυνατότητα σύνδεσης των ακουστικών του πελάτη στην αντίστοιχη υποδοχή των ΑΤΜ.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει τους αγρότες απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Η τράπεζα βαθιά ευαισθητοποιημένη στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής θέλει να αναδείξει κρίσιμες πτυχές του προβλήματος και δημιούργησε μια σειρά ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει το πως επηρεάζεται η αγροτική παραγωγή.
ESG

Τρ.Πειραιώς: Αναδείχθηκε ως Cloud Company of the Year

Οι βραβεύσεις αυτές αποδεικνύουν τη δέσμευση της τράπεζας για συνεχή ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών καθώς σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση της ως ένας χρηματοοικονομικός οργανισμός νέας γενιάς, που τροφοδοτείται από τεχνολογία αιχμής cloud.
ESG

«BRAVE IN - Επιστροφή στην Παραγωγικότητα» από Τρ. Πειραιώς και ΕΛΕΠΑΠ

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση, η επαγγελματική κατάρτιση και  αποκατάσταση νέων μετά από εγκεφαλική βλάβη, καθώς και η συνεργασία με εργοδότες για την αποτελεσματική εργασιακή προσαρμογή τους.