ΓΔ: 1442.21 -2.00% Τζίρος: 115.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Βράβευση της Microsoft για την ενδυνάμωση 5.300 ανέργων γυναικών

Αξιολογήθηκαν δράσεις και πρωτοβουλίες της εταιρείας, ιδιαίτερα αναφορικά με την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στον κλάδο της πληροφορικής.

Μια σημαντική διάκριση έλαβε η Microsoft για την έμπρακτη υποστήριξη και δέσμευσή της σε εταιρικές πρωτοβουλίες και πρακτικές που προάγουν τη συμπερίληψη στην εργασία αλλά και συνολικά στην κοινωνία. Η Εταιρεία τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το Βραβείο Συμπερίληψης 2023, στο πλαίσιο εκδήλωσης που ανέδειξε επιχειρηματικά παραδείγματα και δράσεις οι οποίες στήριξαν την εθνική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία, σε όλη τη διάρκεια του 2023.

Για τη βράβευση της Microsoft αξιολογήθηκαν δράσεις και πρωτοβουλίες της εταιρείας, ιδιαίτερα αναφορικά με την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στον κλάδο της πληροφορικής. Μεταξύ των δράσεων αυτών περιλαμβάνονται ακαδημίες αποκλειστικά για γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας, με 100% ποσοστό επιτυχίας σε προσλήψεις και ίση εκπροσώπηση γυναικών-ανδρών όπως στην τρέχουσα πρωτοβουλία δωρεάν εκμάθησης AI στη χώρα, με εκπαίδευση 1000 ατόμων και απασχόληση τουλάχιστον του 50% εξ αυτών.

Επιπρόσθετα, αξιολογήθηκαν συνεργασίες όπως αυτή με το ΕΒΕΑ για την ενδυνάμωση 5.300 ανέργων γυναικών αλλά και ευρύτερες περιφερειακές πρωτοβουλίες όπως το "Girls AI Hackathon", που σχεδιάστηκε και υλοποιείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το "Girls AI Hackathon" προωθεί το όραμα για ισότιμη πρόσβαση στην εργασία, χωρίς αποκλεισμούς για τις γυναίκες και μείωση του χάσματος μεταξύ των φύλων που ξεκινά από το σχολείο και την οικογένεια και συνεχίζεται σε κάθε στάδιο της ζωής των κοριτσιών και γυναικών.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας, κυρία Γιάννα Ανδρονοπούλου, δήλωσε: «H έμπρακτη δέσμευσή μας να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα και να επιτύχουμε την ουσιαστική συμπερίληψη είναι κεντρικής σημασίας για την αποστολή μας ως Microsoft, δηλαδή για την προσπάθεια μας να ενδυναμώσουμε κάθε άτομο και κάθε οργανισμό στον πλανήτη να επιτύχει περισσότερα. Φιλοδοξία μας είναι να προσελκύσουμε, να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε ένα εργατικό δυναμικό που αντικατοπτρίζει πραγματικά τον κόσμο, ώστε να μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την καινοτομία για τους εργαζόμενους, τους πελάτες και συνολικά την κοινωνία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Microsoft ενισχύει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης με επιπλέον προσωπικό

Η εταιρεία επιθυμεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στα εργαλεία της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την τάση τους να παράγουν παράξενο περιεχόμενο.
Mytilineos
ESG

Mytilineos: Ενδυναμώνει με ψηφιακές δεξιότητες νέους ανέργους

Μέσω του Data Youth παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική και κατάρτιση δεξιοτήτων σε 25 ανέργους που θα λάβουν επίσης βιογραφικό σημείωμα, mentoring από επαγγελματίες της αγοράς και διασύνδεση με εταιρείες και οργανισμούς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το 32,8% σε τομείς υψηλής τεχνολογίας

Ειδικότερα οι γυναίκες στην Ελλάδα, σημείωσε η η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, εμφανίζουν από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους στην ψηφιακή οικονομία και κοινωνία.
businessdaily-Karavias-Fokion-Eurobank
ESG

Eurobank: Διευρύνεται γεωγραφικά η πρωτοβουλία για το Δημογραφικό

Όπως ανέφερε και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίωνας Καραβίας. η δράση υπογραμμίζει τη στήριξη της Eurobank στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου που διατηρεί διαχρονικά ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς.
ESG

Eurobank: 30 νέες θέσεις απασχόλησης σε νησιά του Β. Αιγαίου

Με την ένταξη και νησιών του Βορείου Αιγαίου στο πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank για το Δημογραφικό.