ΓΔ: 1413.24 0.00% Τζίρος: 46.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:22:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τράπεζα Πειραιώς

Τρ. Πειραιώς: Νέα προγράμματα εκπαίδευσης για γυναίκες πρόσφυγες

Η Ακαδημία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL – για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων της Τράπεζας Πειραιώς για να προωθήσει την οικονομική ανεξαρτησία.

Η Τράπεζα Πειραιώς και η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με χαρά ανακοινώνουν την έναρξη νέου κύκλου δράσεων της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες, ενός πρωτοποριακού προγράμματος που αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για τις γυναίκες πρόσφυγες και τις αιτούσες άσυλο μέσω επαγγελματικής κατάρτισης.

Χτίζοντας στην επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος το οποίο ξεκίνησε το 2023, 90 γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ειδίκευσης για απασχόληση σε θέσεις ξενοδοχειακής υπαλλήλου και βοηθού κουζίνας.

Η Ακαδημία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL – για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων της Τράπεζας Πειραιώς για να προωθήσει την οικονομική ανεξαρτησία και την ένταξη των γυναικών προσφύγων και συνεχίζεται το 2024 με δύο κύκλους επαγγελματικής κατάρτισης, διάρκειας έξι μηνών ο καθένας. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να εφοδιάσει τις συμμετέχουσες με πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις, ενισχύοντας τις προοπτικές απασχόλησής τους στον ακμάζοντα τουριστικό τομέα.

Η επιτυχία των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που υλοποιήθηκαν το 2023 είναι ενδεικτική της αποτελεσματικότητας του προγράμματος, καθώς ο τελευταίος κύκλος ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο 2023 και ήδη οι συμμετέχουσες εξασφάλισαν σε ποσοστό 43% εργασία στον τομέα του τουρισμού και της βιομηχανίας τροφίμων.

«Είχα βασικές γνώσεις σε ό,τι αφορά τον τουριστικό τομέα, όμως χάρη στα μαθήματα εμβάθυνα τις γνώσεις μου γύρω από τις ανάγκες του κλάδου και απέκτησα πρακτικές δεξιότητες που ενίσχυσαν την εργασιακή μου ετοιμότητα, ευχαριστώ πολύ!», δήλωσε η Nuha A. από την Ερυθραία, απόφοιτος του προγράμματος.

Από την πλευρά της, η C.M. από τη Ζάμπια, και εκείνη απόφοιτος του προγράμματος, ανέδειξε τα ευρύτερα οφέλη που αποκόμισε από τα μαθήματα, τονίζοντας: «Τώρα που έλαβα την πιστοποίηση, η απόδοσή μου στον τουριστικό τομέα βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο. Χάρη στα μαθήματα βελτίωσα επίσης την ικανότητά μου να συνδέομαι με άλλους ανθρώπους. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για δικτύωση αλλά και για γνωριμία με γυναίκες σαν κι εμένα από διαφορετικές χώρες».

Καθώς η Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες βάζει πλώρη για μια νέα χρονιά, το όραμα για το μέλλον είναι ξεκάθαρο – ένα μέλλον που οι γυναίκες πρόσφυγες και οι αιτούσες άσυλο θα ξεπερνούν τα εμπόδια, θα διαμορφώνουν το μέλλον τους και θα συνεισφέρουν στις κοινότητες υποδοχής. Η διαρκής δέσμευση της Ύπατης Αρμοστείας και της Τράπεζας Πειραιώς αντικατοπτρίζει την κοινή μας πεποίθηση στη δυνατότητα κάθε γυναίκας να προοδεύσει και να πετύχει. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Οδύσσεια, επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο https://odyssea.com/en/refugee-women-academy/ 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ESG

Με νέες εκπαιδεύσεις και συνεργασίες ο 8ος κύκλος του Project Future

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Χρ. Μεγάλου το Project Future «δίνει στους νέους εξειδικευμένη εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, η οποία είναι αναγκαία στη σύγχρονη οικονομία και συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη».
ESG

Τρ. Πειραιώς: Ερευνητικό έργο και λεύκωμα της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας

Η έκδοση αυτή εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς «Ημέρες Μνήμης του Ελληνισμού, 1922-1924», με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.
ESG

Τρ. Πειραιώς και Οδύσσεια υλοποιούν τον 2ο κύκλο του «SKILLS 4 ALL»

Η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με την Οδύσσεια, επενδύει σε εκπαιδεύσεις που αφορούν στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, τομείς δηλαδή όπου παρατηρείται αυξημένη ζήτηση σε ανθρώπινο δυναμικό.