ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Optima bank: Μπόνους στους εργαζόμενους της τράπεζας που αποκτούν παιδί

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, για κάθε οικογένεια που αποκτά ένα νέο μέλος, ο/η εργαζόμενος/η της τράπεζας θα λαμβάνει επιπλέον του μισθού του/της, ποσό 1.000 ευρώ/μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Σε μία πρωτοβουλία με ουσιαστικό και παράλληλα συμβολικό χαρακτήρα, προχωρά η Optima bank, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για το σημαντικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας, αλλά και για την πρακτική υποστήριξη των στελεχών της.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, από την 1η Ιανουαρίου 2024, για κάθε οικογένεια που αποκτά ένα νέο μέλος, ο/η εργαζόμενος/η της τράπεζας θα λαμβάνει επιπλέον του μισθού του/της, ποσό 1.000 ευρώ/μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με όλες τις σχετικές μελέτες να παρουσιάζουν, στο καλύτερο σενάριο, τον πληθυσμό της χώρας διαρκώς μειούμενο έως το 2050, με αυξημένο τον μέσο όρο ηλικίας και μειωμένο τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό μας, η Optima bank δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη απέναντι σε μια μεγάλη εθνική πρόκληση και ένα μείζον θέμα που αφορά άμεσα το μέλλον και την προοπτική της πατρίδας μας. Η κίνηση αυτή της Optima bank, αποτελεί μία αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νέες οικογένειες και μία πρωτοβουλία ευθύνης απέναντι σε ένα κοινό μας πολυπαραγοντικό εθνικό κοινωνικό πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της Optima bank κ. Γεώργιος Τανισκίδης σημείωσε σχετικά: «Με την πρωτοβουλία αυτή της τράπεζάς μας, πρωτίστως αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε δράση σε ένα από τα κρισιμότερα προβλήματα της χώρας μας, την υπογεννητικότητα. Ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης σε πολλά επίπεδα μέσα από έναν ευρύτερο σχεδιασμό δράσεων. Παράλληλα, έχει άμεση εφαρμογή στις οικογένειες των εργαζομένων μας, αποτυπώνοντας τη διαρκή και διαχρονική μας αφοσίωση στη στήριξή τους. Στην Optima bank, πιστεύουμε πως το δημογραφικό αποτελεί μακράν τον πιο σοβαρό κίνδυνο για την πατρίδα μας και πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Η Τράπεζα Πειραιώς στο Forum των Δελφών με το πρόγραμμα EQUALL

Διακεκριμένοι ομιλητές, ανέπτυξαν θέματα που καλύπτουν την ευρύτερη επιστημονική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική συζήτηση για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν στον δρόμο προς μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.
ESG

Alpha Bank: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την «Κυκλική Οικονομία»

Το πρόγραμμα «Κυκλική οικονομία στην Πράξη» εισάγει στα σχολεία τις αρχές της βιωσιμότητας και φέρνει σε επαφή μαθητές και μαθήτριες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, με το νέο μοντέλο υπεύθυνης παραγωγής και κατανάλωσης.