ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τρ. Πειραιώς

Στους Europe’s Climate Leaders των Financial Times η Τράπεζα Πειραιώς

Κατάφερε να πετύχει μείωση των άμεσων εκπομπών (Scope 1) και έμμεσων εκπομπών που σχετίζονται με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (Scope 2) κατά 74,3% την περίοδο 2017-2022.

Η Τρ. Πειραιώς για τέταρτη συνεχή χρονιά συγκαταλέγεται στις 600 κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των εκπομπών της και τις πρωτοβουλίες δέσμευσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιοποίησαν οι Financial Times, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Οι εταιρείες στην Ευρώπη καλούνται, περισσότερο από ποτέ, να εντείνουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής με τη μείωση των εκπομπών τους και να συμβάλλουν έτσι στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050

Η Πειραιώς παραμένει η μόνη ελληνική εταιρεία που λαμβάνει αυτή τη διάκριση για 4η συνεχή χρονιά από το 2021. Η επιλογή έγινε με βάση τη μείωση της έντασης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις κατηγορίες Scope 1 και Scope 2 που προέρχονται από τα κτήρια που χρησιμοποιεί για τη λειτουργία της (καταστήματα και κτήρια Διοίκησης) για διάστημα 2017-2022, καθώς και με άλλους παράγοντες όπως τη διαφάνεια στη δημοσίευση των εκπομπών Scope 3 (δηλαδή των έμμεσων εκπομπών από την εφοδιαστική της αλυσίδα), τη βαθμολογία από τη συμμετοχή στο διεθνή δείκτη CDP, και τους στόχους μείωσης των εκπομπών που έθεσε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Science Based Targets (SBTi).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Financial Times, η Πειραιώς κατάφερε να πετύχει μείωση των άμεσων εκπομπών (Scope 1) και έμμεσων εκπομπών που σχετίζονται με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (Scope 2) κατά 74,3% την περίοδο 2017-2022, καθώς και μείωση της έντασης των εκπομπών Scope 1 και Scope 2 (τόνοι ισοδύναμων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανά €1 εκ. εσόδων) κατά 26,5% την ίδια περίοδο.

Γνωρίζοντας ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορούν να διαταράξουν τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, η Πειραιώς έχει αναπτύξει ισχυρή εταιρική διακυβέρνηση, ξεκάθαρο επιχειρηματικό σχεδιασμό, εκπαιδευμένο προσωπικό και στρατηγική συνεργασίας με τους πελάτες και επενδυτές της, ώστε να προσφέρει λύσεις προσδοκώντας να είναι η πιο αξιόπιστη τράπεζα στην Ελλάδα με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Τρ. Πειραιώς και Οδύσσεια υλοποιούν τον 2ο κύκλο του «SKILLS 4 ALL»

Η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με την Οδύσσεια, επενδύει σε εκπαιδεύσεις που αφορούν στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, τομείς δηλαδή όπου παρατηρείται αυξημένη ζήτηση σε ανθρώπινο δυναμικό.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Στο Παγκόσμιο Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες

Η Πειραιώς αποτέλεσε τον μοναδικό οργανισμό του ιδιωτικού τομέα από την Ελλάδα, που προσκλήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο φόρουμ που προσκλήθηκαν περισσότερες από 100 εταιρείες κολοσσοί όπως η Google, η Microsoft, η Meta και η Sony.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Στήριξη σε μαθητές και μαθήτριες δυσπρόσιτων περιοχών

Η δράση «TeenSkills», που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, περιλαμβάνει δραστηριότητες βιωματικής μάθησης και εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Mε νέες εκπαιδεύσεις ο 10ος κύκλος του Project Future

Το πρόγραμμα συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και περιλαμβάνει σε κάθε κύκλο νέες εκπαιδεύσεις και masterclasses που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και βελτιώνουν τις δεξιότητες όσων συμμετέχουν. 
ESG

Τρ. Πειραιώς: Σε λειτουργία τα ΑΤΜ που διαθέτουν φωνητική υποστήριξη

Το σύστημα φωνητικής υποστήριξης επιτρέπει την πραγματοποίηση ανάληψης ή/ και αλλαγής του PIN της κάρτας με απλό και εύχρηστο τρόπο, καθώς υποστηρίζει τη δυνατότητα σύνδεσης των ακουστικών του πελάτη στην αντίστοιχη υποδοχή των ΑΤΜ.