ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητής κ. Δημήτρης Γεωργακέλλος και ο Πρόεδρος της Πειραιώς κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου.

Συνεργασία Πειραιώς με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για μεταπτυχιακό πρόγραμμα

Το μεταπτυχιακό με ειδίκευση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη ξεκινά τον Οκτώβριο 2024, θα είναι ολιγομελές και θα απευθύνεται σε αριστούχους απόφοιτους των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με ειδίκευση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, "MBA in Sustainability powered by Piraeus", το οποίο θα προσφέρεται χωρίς δίδακτρα ή τέλη φοίτησης δημιούργησαν από κοινού η Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, που συντονίζει το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ξεκινά τον Οκτώβριο 2024, θα είναι ολιγομελές (20-25 φοιτητές) και θα απευθύνεται σε αριστούχους απόφοιτους των ελληνικών Πανεπιστημίων. Η Πειραιώς θα καλύπτει τα έξοδα των δράσεων του Προγράμματος, ενώ το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

Ο κ. Χρήστος Μεγάλου,
Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς ανέφερε ότι: «Η συνεργασία με τo Πανεπιστήμιο Πειραιώς υποστηρίζει  το όραμά μας για μια βιώσιμη κοινωνία και οικονομία. Ταυτόχρονα ενισχύει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Τράπεζα για τη στήριξη  των νέων  να εισέλθουν με αξιώσεις στην αγορά εργασίας, επενδύοντας στην ποιοτική εκπαίδευση ως βασικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στην Πειραιώς είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην επιβράβευση της αριστείας και στη δημιουργία θετικού αποτυπώματος στην κοινωνία και το περιβάλλον μέσα από τις δράσεις και τη λειτουργία μας».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης σημείωσε ότι: «Σταθερή επιδίωξη αλλά και πρωταρχική επιλογή του Πανεπιστημίου Πειραιώς παραμένουν η εξωστρέφεια, οι συνέργειες και η αριστεία, πεδία που ενισχύονται με τη στρατηγική συνεργασία της Πειραιώς και τη σημαντική συμβολή  του Διευθύνοντος Συμβούλου της, κ. Χρήστου Μεγάλου. Το καινοτόμο μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “MBA in Sustainability” απευθύνεται σε αριστούχους αποφοίτους όλων των ελληνικών Πανεπιστημίων και είναι το πρώτο MBA  που παρέχεται δωρεάν στη χώρα μας, για τους αποφοίτους που θα επιλεγούν. Κοινή μας επιδίωξη είναι η ενδυνάμωση και επέκταση αυτής της συνεργασίας, η  οποία στοχεύει στη δημιουργία νέων επιστημόνων, άρτια καταρτισμένων, ικανών να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και στις διαρκώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού γίγνεσθαι, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς». 

Ο πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητής κ. Δημήτρης Γεωργακέλλος, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το πρώτο MBA με εξειδίκευση στην Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελλάδα το οποίο θα ηγείται στη διαμόρφωση στελεχών διοίκησης που θα είναι καταλύτες στη χάραξη και υιοθέτηση πολιτικών που συνδυάζουν την περιβαλλοντική διαχείριση, την οικονομική ανθεκτικότητα και την κοινωνική ευθύνη, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένες στρατηγικές βιωσιμότητας. Επιθυμούμε το συγκεκριμένο ΜΒΑ να εδραιωθεί ως ένα από τα κορυφαία Μεταπτυχιακά Προγράμματα, με διεθνή αναγνώριση, δίνοντας στους μεταπτυχιακούς φοιτητές πολύτιμες εμπειρίες και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία που θα τους συνοδεύουν στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Επιπλέον, η συνεργασία που εγκαινιάζουμε σήμερα με την Πειραιώς έχει ως αφετηρία την ανάγκη αμφίδρομης ανατροφοδότησης μεταξύ ακαδημαϊκού χώρου και επιχειρείν και αποτελεί τη συνισταμένη των κοινών μας επιδιώξεων, στόχων και αξιών».

Η σύναψη της στρατηγικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς εντάσσεται στο καινοτόμο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Πειραιώς, «EQUALL - Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων», στόχος του οποίου είναι η συμβολή στη δημιουργία μιας βιώσιμης και συμπεριληπτικής κοινωνίας. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "MBA in Sustainability" powered by Piraeus, εντάσσεται στον πυλώνα δράσεων για τη Νέα Γενιά,  για τη δημιουργία ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης και ανάπτυξης.     

Όραμα της Τράπεζας είναι το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα να αποτελέσει θερμοκοιτίδα επιτυχημένων στελεχών του μέλλοντος, τα οποία  θα ηγούνται στη διαμόρφωση πολιτικών, που συνδυάζουν την περιβαλλοντική διαχείριση, την οικονομική ανθεκτικότητα και την κοινωνική ευθύνη, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένες στρατηγικές Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα εστιάζει στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τη στενή σύνδεση της παρεχόμενης γνώσης με τις πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Το μνημόνιο συνεργασίας της Πειραιώς με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς περιλαμβάνει ακόμα τη συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών εξειδικευμένων στελεχών της Τράπεζας, τη χρηματοδότηση των δράσεων του Προγράμματος, την υποστήριξη της έρευνας και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Το Πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τρία εξάμηνα, θα αρχίζει τον Οκτώβριο κάθε έτους, τα μαθήματα θα διδάσκονται καθημερινά, και η παρακολούθησή τους θα είναι υποχρεωτική. Ακόμη, περιλαμβάνει προσομοιώσεις και σεμινάρια, εταιρικές επισκέψεις και διεθνή εκπαιδευτικά ταξίδια σε Ευρώπη και Αμερική, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα συνεχούς ενημέρωσης και δικτύωσης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ESG

Με νέες εκπαιδεύσεις και συνεργασίες ο 8ος κύκλος του Project Future

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Χρ. Μεγάλου το Project Future «δίνει στους νέους εξειδικευμένη εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, η οποία είναι αναγκαία στη σύγχρονη οικονομία και συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη».
businessdaily-Piraeus
ESG

Τρ. Πειραιώς: Ανοιχτή συζήτηση για την αλληλεπίδραση τέχνης και κοινωνίας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου καταξιωμένοι δημιουργοί και άνθρωποι της τέχνης από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία συναντώνται για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις σκέψεις τους.
ESG

EXIT ABOVE – After the tempest: Μία παράσταση με την χορηγία της Πειραιώς

Για την Πειραιώς η συνεργασία αυτή αποτελεί μια κορυφαίας αξίας πρωτοβουλία που διευρύνει ακόμα περισσότερο τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.