ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Εκδόθηκε ο 14ος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης από την Alpha Bank

Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο με τον οποίο η Τράπεζα, στήριξε τους Πελάτες της, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Προσωπικό της, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid-19.

Τον 14ο Απολογισμό Βιώσιμη Ανάπτυξης, για το έτος 2020, εξέδωσε η Alpha Bank, καταγράφοντας τις πρωτοβουλίες για την πλήρη και δυναμική ενσωμάτωση περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτηρίων σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της, τις βιώσιμες επενδύσεις και τη συνεισφορά της στην κοινωνία.

Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο με τον οποίο η Τράπεζα, στήριξε τους Πελάτες της, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Προσωπικό της, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid-19, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τη σημαντική εξυγίανση του ισολογισμού της και την υλοποίηση του Στρατηγικού της Σχεδίου.

Συγκεκριμένα, στον φετινό Απολογισμό Βιωσιμότητας περιγράφονται οι δράσεις και οι στόχοι της Τράπεζας σχετικά με:

  • τον τρόπο με τον οποίο η Alpha Bank αλληλεπιδρά με τα Ενδιαφερόμενα Μέρη της,
  • την εταιρική διακυβέρνηση του Οργανισμού και την υπεύθυνη λειτουργία του,
  • την υπεύθυνη παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και προϊόντων,
  • τη στάση της Τράπεζας απέναντι στο Ανθρώπινο Δυναμικό της,
  • τον έλεγχο και τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος,
  • το κοινωνικό της αποτύπωμα, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες και προγράμματα.

Ο Απολογισμός έχει συνταχθεί σύμφωνα με τη βασική επιλογή (core) των διεθνώς αναγνωρισμένων Προτύπων Έκδοσης Απολογισμού Βιωσιμότητας GRI (GRI Standards), λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη τις αρχές του AccountΑbility Principles Standard ΑΑ1000, τον Οδηγό Δημοσιοποίησης μη χρηματοοικονομικών Πληροφοριών του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τις εισηγμένες εταιρείες καθώς και το Συμπλήρωμα του Κλάδου των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI), που αποτελεί ένα εξειδικευμένο πρότυπο για τα περιεχόμενα του απολογισμού εταιρειών του τραπεζικού τομέα.

Ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020 είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της Alpha Bank, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ESG

Η Alpha Bank στο πλευρό όσων δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές

Η Alpha Bank υλοποιεί ειδικές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων για τους πληγέντες, ιδιώτες και επιχειρηματίες, στις περιοχές της χώρας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές.
ESG

Στη στήριξη των Μονάδων Υγείας 13 νησιών προχωρά η Alpha Bank

Από την έναρξη του προγράμματος έως σήμερα έχουν παραδοθεί 240.000 ιατρικά μηχανήματα, συσκευές και είδη ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 64 νησιά με συνολικό πληθυσμό 800.000 κατοίκους και εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο. 
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Alpha Bank, τι περιλαμβάνει

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα έχει διάρκεια το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank. Στις 150.000 ευρώ το ανώτατο όριο αποζημίωσης. Στους 6.000 θα φτάσουν οι εργαζόμενοι της τράπεζας μετά το τέλος του προγράμματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Μεγάλη ζήτηση για την ομολογιακή έκδοση, στο 2,625% το επιτόκιο

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ζήτησης ήταν πως η κάλυψη του βιβλίου προσφορών έφτασε τη 1,5 φορά, μέσα σε μόλις 1 ώρα από το άνοιγμα του, ενώ η τελική ζήτηση ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ. Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,625%.