ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τρ. Πειραιώς: Ξεκινά ο 7ο κύκλος του προγράμματος Project Future

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις έως και την 1η Νοεμβρίου, ενώ στον νέο κύκλο εγκαινιάζονται και δυο νέες συνεργασίες με Code.Hub και Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Την έναρξη του 7ου κύκλου του προγράμματος Project Future ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής έως και την 1η Νοεμβρίου. 

Στην ανακοίνωση της τράπεζας υπογραμμίζεται ότι ο 7ος κύκλος «διευρύνεται με νέες εκπαιδεύσεις σε τομείς αιχμής και με νέες συνεργασίες. Το Project Future, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και παρέχει σε νέους πτυχιούχους τις δεξιότητες που χρειάζονται στη σύγχρονη αγορά».

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου με αφορμή την έναρξη του νέου κύκλου: «Υλοποιούμε το Project Future από το 2018 με συνέπεια και με στόχο να προσφέρουμε σε νέους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας, εφόδια χρήσιμα για την επαγγελματική τους ανέλιξη. Ήδη, 1.700 νέοι, απόφοιτοι του προγράμματος, έχουν βρει θέση εργασίας μέσω του Project Future. Στην Τράπεζα Πειραιώς, θεωρούμε ότι η ποιοτική εξειδικευμένη εκπαίδευση, συμβάλλει καθοριστικά στη μετάβαση σε μια σύγχρονη οικονομία με όρους βιώσιμης ανάπτυξης».

Στον 7ο  κύκλο που γίνεται ψηφιακά, μπορούν να συμμετάσχουν νέοι πτυχιούχοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ένα εκ των προγραμμάτων:

 • Digital Marketing & eCommerce powered by EY
 • Sustainable Entrepreneurship and Sustainability Reports by UNIPI 
 • Tourism – Front Office Certificate powered by BCA College
 • Tourism – Food & Beverages Certificate powered by BCA College 
 • Java - Spring – Microservices powered by Code.Hub 
 • Mobile Apps Development powered by Code.Hub 
 • Financial Technology (Fintech) Academy powered by Code.Hub.

Το Project Future εγκαινιάζει δύο νέες συνεργασίες, οι οποίες θα ενταχθούν στο πρώτο στάδιο εκπαίδευσης των συμμετεχόντων 4day training: 

 1. Digital Transformation Masterclass, σε συνεργασία με την Code.Hub: σεμινάριο αφιερωμένο στον ψηφιακό κόσμο, στον τρόπο που επηρεάζει την αγορά και σε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι επαγγελματίες γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
 2. Financial Literacy, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού: διάλεξη για την κατανόηση της σύγχρονης και μελλοντικής οικονομικής εγχώριας και παγκόσμιας πραγματικότητας, με θεματικές γύρω από τις προκλήσεις της νέας εποχής, τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις και τις νέες τάσεις της Χρηματοοικονομικής. 

Στον 7ο κύκλο του προγράμματος, συνεχίζεται η στρατηγική σύμπραξη με το LinkedΙn Learning, το μεγαλύτερο online επαγγελματικό δίκτυο παγκοσμίως, το οποίο συμβάλλει στην εύρεση εργασίας, τη διασύνδεση και την ενδυνάμωση των επαγγελματικών σχέσεων, αλλά και την απόκτηση δεξιοτήτων. Με την αίτηση συμμετοχής τους στο Project Future, οι υποψήφιοι λαμβάνουν μία άδεια χρήσης για την πλατφόρμα του LinkedIn Learning, μέσω της οποίας έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στους τομείς Business, Technology και Creative, μέσα από περισσότερα από 9.500 μαθήματα από ειδικούς.

 Κατά τους 6 πρώτους κύκλους του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018: 

 • 3.248 νέοι εκπαιδεύτηκαν μέσω του Project Future και του ReGeneration, εξελίσσοντας τις επαγγελματικές τους δεξιότητες 
 • 1.153 εξ αυτών εξειδικεύτηκαν σε μία από τις εκπαιδεύσεις του Project Future
 • 1.700 νέοι συνολικά, από τις εκπαιδεύσεις του Project Future και του ReGeneration, βρήκαν μια θέση στην ελληνική αγορά εργασίας, σε μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Project Future, υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης νέων, στην Ελλάδα. Πέραν του στρατηγικού συνεργάτη του προγράμματος, εκπαιδευτικοί συνεργάτες είναι oι: Google, Facebook, LinkedIn Learning, ΕΥ, Code.Hub, Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, BCA College, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ σημαντική είναι η συμβολή της ΕΑΣΕ και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών. 

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τον 7ο  κύκλο υποβάλλονται έως την 1 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα https://www.projectfuture.gr/ .

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Τρ. Πειραιώς: Δημιουργεί το Project Future Junior για εφήβους 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σε δημόσια σχολεία από όλη την Ελλάδα, ηλικίας 14 έως 17 ετών, από Γ’ Γυμνασίου ως και Β’ Λυκείου, οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, είτε ως μέλη μιας ομάδας του σχολείου τους είτε ατομικά.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ESG

Η ισότητα των δύο φίλων στο επίκεντρο του μετασχηματισμού της Πειραιώς

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Χρ. Μεγάλου, «η ισότιμη πρόσβαση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις, πηγές χρηματοδότησης και επιχειρηματικές ευκαιρίες, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς».