ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
dorees
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χάρης Σαχίνης και ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αναστάσιος Τόσιος κατά την παράδοση του νέου αξονικού τομογράφου στο Δοικητή του ΓΝΝΘΑ ‘’Η Σωτηρία’’ κ. Σωκράτη Μητσιάδη και την Αν. Διοικήτρια κα Άννα Κρεμμύδα παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Αθανάσιου Πλεύρη και της Αν. Υπουργού Υγείας κυρίας Μίνας Γκάγκα. Φωτο: ΕΥΔΑΠ

Εξελιγμένο αξονικό τομογράφο δωρίζει η ΕΥΔΑΠ στο ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» 

Το νέο σύστημα αξονικής τομογραφίας χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του, παρέχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας σε κάθε εξέταση όσο απαιτητική και αν είναι.

Σε μία ουσιαστική πρωτοβουλία στήριξης της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, προχωρά η ΕΥΔΑΠ, δωρίζοντας στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η  Σωτηρία» τον πλέον εξελιγμένο αξονικό τομογράφο που διαθέτει αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι σχεδιασμένος να απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς και να παρέχει απαράμιλλη διαγνωστική ακρίβεια, ανεξαρτήτως κλινικής περιοχής.

Χάρη στις μοναδικές ιδιότητές του, παρέχει απεριόριστη κάλυψη ολόκληρων οργάνων  σε ελάχιστο χρόνο, με εξαιρετικά χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας για τον ασθενή, επιτρέποντας την απεικόνιση εξαιρετικά δύσκολων περιπτώσεων, με υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, που μέχρι πρότινος ήταν απαγορευτικό.

Το νέο σύστημα αξονικής τομογραφίας χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και τα μοναδικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά του, παρέχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας σε κάθε εξέταση όσο απαιτητική και αν είναι, επιτρέποντας σε περισσότερους ασθενείς να απολαμβάνουν τα οφέλη του, βελτιώνοντας την ποιότητα  ζωής τους. 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρευρέθησαν ο υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χάρης Σαχίνης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, κ. Αναστάσιος Τόσιος καθώς και ο Διοικητής του ΓΝΝΘΑ ‘’Η  Σωτηρία’’ κ. Σωκράτης Μητσιάδης, η αναπληρώτρια διοικήτρια κα Άννα Κρεμμύδα, καθώς και άλλα στελέχη τού νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η ΕΥΔΑΠ αποδεικνύει έμπρακτα ότι θέτει σε αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την προάσπιση του ύψιστου αγαθού της δημόσιας υγείας. Η θέση αυτή είναι σταθερή και εκφράζεται με συνέπεια σε κάθε συνθήκη. Ήδη από το Μάρτιο του 2020 η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε δωρεά ύψους 2,5 εκατ. για τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση.

Ο διοικητής του ΓΝΝΘΑ ‘’Η Σωτηρία’’ κ.  Σωκράτης Μητσιάδης, δήλωσε σχετικά:  «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής όπως το ΓΝΝΘΑ ‘’Η Σωτηρία’’, να διαθέτει ιατρικό εξοπλισμό αιχμής και να μπορεί να απαντά στις ανάγκες των συμπολιτών μας προσφέροντας υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες υγείας. Σε μία περίοδο που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται πρωτόγνωρα, είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτή τη δωρεά και ελπίζουμε οι ενέργειες στήριξης να συνεχίσουν να γίνονται πράξη».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χάρης Σαχίνης δήλωσε σχετικά: «Με πλήρη συνείδηση του ρόλου μας και υπευθυνότητα, ανταποκρινόμαστε ουσιαστικά σε σημαντικές κοινωνικές ανάγκες δίνοντας προτεραιότητα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια τόσο ουσιαστική συνεισφορά ολοκληρώνεται και τίθεται στη διάθεση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».

Ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι μία εταιρεία όπως η ΕΥΔΑΠ δείχνει απόλυτα το κοινωνικό της πρόσωπο και σήμερα μπορούμε να είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι και χαρούμενοι που ένα από τα καλύτερα μηχανήματα τα οποία υπάρχουν, βρίσκεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, βρίσκεται στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Η πανδημία έδειξε ότι υπήρξε μεγάλη ευαισθητοποίηση σε εταιρείες για δωρεές και το μεγάλο στοίχημα της πολιτικής ηγεσίας είναι να συνεχιστεί όλη αυτή η δραστηριότητα και μετά την πανδημία ώστε επιτέλους να καταφέρουμε να δομήσουμε ένα τέτοιο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τέτοιες παροχές και σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό που να μπορούν να παρέχουν την καλύτερη δυνατή ασφάλεια στο κομμάτι της υγείας του ασθενούς. Και πάλι ευχαριστούμε την εταιρεία και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το μηχάνημα θα εξυπηρετήσει το δημόσιο αγαθό της Υγείας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριακόσιες κλίνες Covid του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας

Όπως ανέφερε ο ΓΓ υπηρεσιών υγείας του υπ. Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1,44 εκατ. νέα ημερήσια κρούσματα παγκοσμίως

Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι αν και η Όμικρον μολύνει 70 φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα στελέχη, η ασθένεια που προκαλεί μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή, ειδικά για άτομα που έχουν εμβολιαστεί και έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι τρεις παράγοντες που καθιστούν πιο επικίνδυνη τη μετάλλαξη Όμικρον

Σύμφωνα με έρευνα των κ. Μαγιορκίνη και Δημόπουλου η ταχύτητα εξάπλωσης της Όμικρον θα είναι μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενο στέλεχος, ωστόσο η βαρύτητα στα συστήματα υγείας είναι σχετικά δύσκολο να εκτιμηθεί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέα στοιχεία σε μελέτη Τσιοδρα για τους θανάτους στις ΜΕΘ

Στο κείμενο της μελέτης αναφέρεται πως 947 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της αυξημένης πίεσης στο ΕΣΥ, 133 γιατί δεν βρήκαν κρεβάτι σε ΜΕΘ και παρέμειναν διασωληνωμένοι εκτός και 656 γιατί νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο εκτός Αττικής.
Gkagka
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και στα περιφερειακά νοσοκομεία διαθέσιμα τα μονοκλωνικά αντισώματα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σε περιοδεία που πραγματοποίησε σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, δήλωσε ότι είναι έτοιμες να ξεκινήσουν οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα και στις περιφερειακές μονάδες.