ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τις νέες οικολογικές κάρτες της παρουσίασε η Τράπεζα Πειραιώς

Οι νέες κάρτες κατασκευάζονται από 99% ανακυκλωμένα υλικά (PVC) και μπορούν να ανακυκλωθούν ξανά, ενώ διαθέτουν ένδειξη γραφής braille για την αναγνώριση του τύπου κάρτας (χρεωστική, πιστωτική) από άτομα με προβλήματα όρασης.

Τις νέες οικολογικές κάρτες της παρουσίασε η Τράπεζα Πειραιώς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ανασχεδιασμός των καρτών περιλαμβάνει τις ακόλουθες καινοτομίες:

  • Φιλικότητα προς το περιβάλλον: Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, η Τράπεζα Πειραιώς εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάρτες που κατασκευάζονται από 99% ανακυκλωμένα υλικά (PVC) και μπορούν να ανακυκλωθούν ξανά, διατηρώντας όλα τα πρότυπα ασφαλείας και προδιαγραφές αντοχής που διαθέτουν και τα συμβατικά πλαστικά καρτών. Εφεξής, όλες οι κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς θα αναγνωρίζονται ως οικολογικές από το σήμα ReAct που θα φέρουν στην πίσω όψη τους. Ειδικότερα, η χρήση του ανακυκλωμένου PVC βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 80% ανά κάρτα σε σχέση με τα «συμβατικά» μη ανακυκλωμένα πλαστικά, που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση 25,4 τόνων CO2 ετησίως.
  • Μοντέρνα εικαστικά: Ο νέος σχεδιασμός των καρτών είναι κάθετος, απλός και καινοτόμος. Τα στοιχεία τους (αριθμός, ημερομηνία λήξης, κωδικός ασφαλείας) αλλά και το ονοματεπώνυμο του πελάτη εκτυπώνονται στην πίσω όψη, δηλαδή στην πλευρά που βρίσκεται η μαγνητική ταινία.
  • Ευαισθησία προς τον άνθρωπο: Τα νέα πλαστικά καρτών διαθέτουν ένδειξη γραφής braille για την αναγνώριση του τύπου κάρτας (χρεωστική, πιστωτική) από άτομα με προβλήματα όρασης.
  • Νέες συνοδευτικές επιστολές: Οι κάρτες συνοδεύονται από νέα επιστολόχαρτα με μοντέρνο «κάθετο» σχεδιασμό που έχουν εκτυπωθεί σε οικολογικά ανακυκλώσιμα υλικά.

Με αφορμή την έναρξη διάθεσης των νέων μοντέρνων και οικολογικών καρτών, ο γενικός διευθυντής Προϊόντων Λιανικής Τραπεζικής Ιωάννης Γραμματικός, δήλωσε: «Στην Τράπεζα Πειραιώς προωθούμε την Υπεύθυνη και Βιώσιμη Τραπεζική με την υιοθέτηση κριτηρίων Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Συνοχής και Διακυβέρνησης (ESG) που συνδυάζουν την ανάπτυξη και την οικονομική απόδοση με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, δείχνουμε το δρόμο για τη θετική αλλαγή, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους και η εισαγωγή των νέων βιώσιμων καρτών είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ESG

Τρ. Πειραιώς: Διαθέτει το πρώτο ESG Αμοιβαίο Κεφάλαιο με ελληνικές μετοχές

Το Piraeus Private Banking ESG Greece Equity Fund επενδύει κατά κύριο λόγο σε μετοχές εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τις οποίες λαμβάνεται υπόψη και ο βαθμός υιοθέτησης των Αρχών Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης.
Trapeza, trapeza peiraios
ESG

Τράπεζα Πειραιώς: Με νέες εκπαιδεύσεις ο 7ος κύκλος του Project Future

«Το Project Future ενισχύεται και ανανεώνεται, αποδεικνύοντας την ικανότητά του να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Χρ. Μεγάλου.
Trapeza Peiraios, Vlachopoulos
ESG

Θ. Βλαχόπουλος: Τέσσερα σημεία - κλειδιά της Τρ. Πειραιώς για το ESG

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής, Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, διεθνώς ενισχύεται η δέσμευση των επιχειρήσεων και των τραπεζών για την πράσινη χρηματοδότηση και τις βιώσιμες επενδύσεις.