ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
startups-Ellada-oikonomia
Shutterstock

Microsoft: Τρίμηνο πρόγραμμα προετοιμασίας για ελληνικές startups

Στόχος του Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator είναι να προετοιμάσει νεοφυείς επιχειρήσεις, ώστε να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους τουλάχιστον 4 από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η Microsoft αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και να ενισχύσει τις προοπτικές των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα στο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνει σε συνεργασία με τη Startup Pathways, το πρώτο Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας 3 μηνών, που έχει στόχο να προετοιμάσει νεοφυείς επιχειρήσεις, ώστε να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους τουλάχιστον 4 από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals). 

Μέρος του Accelerator αποτελεί το Social Sustainable Entrepreneurship Forum, ένα ανοιχτό για το κοινό Forum που θα φιλοξενεί επιχειρηματικούς ηγέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και startups που έχουν ξεχωρίσει στο πεδίο του Sustainability, οι οποίοι θα μοιράζονται βέλτιστες πρακτικές, μεθοδολογίες και ενέργειες που υποστηρίζουν την αξία των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και τον τρόπο ενσωμάτωσής τους στη στρατηγική μίας επιχείρησης.  

Κατά τη διάρκεια του Accelerator, οι 12 startups που θα επιλεχθούν, θα παρακολουθήσουν εργαστήρια, θα εκπαιδευτούν σε πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ παράλληλα θα έχουν ευκαιρίες δικτύωσης με στελέχη που εξειδικεύονται στο πεδίο της βιωσιμότητας. Επιπλέον, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Microsoft for Startups – Founders’ Hub», μέσα από το οποίο η Εταιρεία ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει πετυχημένα τεχνολογίες υψηλών προδιαγραφών και έχουν ως άμεσο στόχο τη διεθνή επέκταση. 

Με την ολοκλήρωση του Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator, οι συμμετέχουσες startups θα είναι σε θέση να καταρτίσουν το Sustainability Action Plan τους και να το παρουσιάσουν σε Επιτροπή Αξιολόγησης, που αποτελείται από στελέχη της Microsoft, επιχειρηματίες και επενδυτές (VCs), ενώ θα προετοιμάσουν και το πρώτο Sustainability Report τους.

 Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Microsoft, διοργανώνεται από τη Startup Pathways και απευθύνεται σε startups οι οποίες: 

  • Βρίσκονται σε MVP στάδιο, με σαφή πρόθεση επίτευξης των Social Entrepreneurship Goals, ακόμα και αν δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος τους.
  • Δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως smart cities, green energy, education, med tech, diversity & inclusion, food waste, agro, diversity & inclusion, κ.ά.
  • Αναπτύσσουν ή διαθέτουν προϊόντα ή υπηρεσίες ψηφιακής τεχνολογίας. 

Για να δείτε όρους, προϋποθέσεις και κριτήρια συμμετοχής και να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας, μεταβείτε εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

obrela-microsoft
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η ελληνική Obrela ενώνει δυνάμεις με την Microsoft στη κυβερνοασφάλεια

Η ελληνική εταιρεία κυβερνοασφάλειας θα ενταχθεί σε ένα οικοσύστημα ανεξάρτητων προμηθευτών λογισμικού που έχουν ενσωματώσει τα προϊόντα τους στις υπηρεσίες της Microsoft για καλύτερη άμυνα στον κυβερνοχώρο.
ESG

Η doValue στηρίζει τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο για το Παρίσι

Στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η doValue αποφάσισε να συμπεριλάβει στους βασικούς άξονες της στρατηγικής της, τον Αθλητισμό και θα στηρίξει τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο μέχρι τους Αγώνες του Παρισίου το 2024.