ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

H ΟΛΠ ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2022

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ένταξη των επιχειρήσεων στη λίστα «The most Sustainable Companies in Greece», αποτελεί την ανώτατη διάκριση Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα. 

Στη λίστα με τις πιο Βιώσιμες Εταιρείες στην Ελλάδα για το 2022 βρίσκεται ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά σύμφωνα με την ανακοίνωση του Quality Net Foundation για τα Ετήσια Αποτελέσματα Αξιολόγησης των επιχειρηματικών επιδόσεων στη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τα κριτήρια ESG.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ένταξη των επιχειρήσεων στην εν λόγω λίστα, «The most Sustainable Companies in Greece», αποτελεί την ανώτατη διάκριση Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα. 

Επισημαίνεται, ότι ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τη νέα σύγχρονη πραγματικότητα δίνοντας μεγάλη βαρύτητα και έχοντας ήδη εντάξει στη στρατηγική του τα στοιχεία του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG), ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις των επενδυτών και των λοιπών ενδιαφερόμενων φορέων, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος κ.Yu Zenggang, αναφορικά με το θέμα εξέφρασε τη χαρά του και τη βαθιά του ικανοποίηση δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Στον ΟΛΠ πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εντυπωσιακή ανάπτυξη του Λιμανιού τα τελευταία χρόνια μπορεί να είναι βιώσιμη μόνο όταν συνδέεται άμεσα με έννοιες πράσινης ανάπτυξης, κοινωνικής ευθύνης, ορθής και δίκαιης διακυβέρνησης και ως εκ τούτου αυτές αποτελούν κορυφαίες στρατηγικές μας προτεραιότητες. Επιδίωξή μας, ωστόσο, είναι η περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεών μας όσον αφορά στα πρότυπα ESG με στόχο να διασφαλίσουμε ολοένα μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης».  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

ΟΛΠ Α.Ε.: Χορηγία πέντε καινούργιων οχημάτων στον Δήμο Περάματος

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την εταιρική κοινωνική ευθύνη συστηματικά η εταιρεία υποστηρίζει με στοχευμένες ενέργειες και δράσεις την τοπική κοινωνία και τους όμορους του Λιμένος Δήμους.
ESG

ΟΛΠ: Χρυσός χορηγός της ελληνικής αποστολής στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Όπως αναφέρει ο ΟΛΠ στην ανακοίνωσή του η δράση του «εντάσσεται στο πλαίσιο του πυλώνα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο οποίος με τη σειρά του αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής».