ΓΔ: 819.09 -0.37% Τζίρος: 4.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:05:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Eurobank

Eurobank: Πρόγραμμα αποκατάστασης της πυρόπληκτης περιοχής στην Αρχαία Ολυμπία

Η τράπεζα υλοποιεί πλέγμα δράσεων που θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ανασύνθεση του φυσικού περιβάλλοντος, τη στήριξη τοπικών παραγωγών και την ευαισθητοποίηση, ειδικά των νέων, για θέματα πρόληψης και προστασίας.

Την εφαρμογή ειδικού προγράμματος τεσσάρων αξόνων για την αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας η οποία επλήγη από πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ανακοίνωσε η Eurobank

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της τράπεζαςς «η Eurobank, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλει στις μακροπρόθεσμες ενέργειες της Πολιτείας για την προστασία και ανασύνθεση του φυσικού πλούτου της χώρας που απειλείται από τη μεταβολή των κλιματικών δεδομένων, υλοποιεί ολοκληρωμένο Πρόγραμμα αποκατάστασης της ευρύτερης πυρόπληκτης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η Τράπεζα, έχοντας συμμετάσχει ενεργά στην αποκατάσταση της περιοχής από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, στέκεται και πάλι δίπλα στην τοπική κοινωνία της Αρχαίας Ολυμπίας, ενός τόπου με ισχυρό συμβολισμό και ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά για τη χώρα αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Υλοποιεί πλέγμα δράσεων που θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ανασύνθεση του φυσικού περιβάλλοντος, τη στήριξη τοπικών παραγωγών και την ευαισθητοποίηση, ειδικά των νέων, για θέματα πρόληψης και προστασίας. Οι δράσεις αυτές, με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, εντάσσονται στη συνολική δωρεά που ανακοίνωσε η Τράπεζα τον περασμένο Αύγουστο, για τη βιώσιμη αναδάσωση καμένων εκτάσεων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021».

Το Πρόγραμμα αποκατάστασης της ευρύτερης πυρόπληκτης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας αναπτύσσεται σε τέσσερις (4) άξονες:

  1. Ενίσχυση πυρόπληκτων περιοχών: Με τη δωρεά 20.000 ελαιόδεντρων η Τράπεζα συμμετέχει έμπρακτα στην αποκατάσταση ιδιόκτητων ελαιώνων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (www.olympia-trees.com). Πρόκειται για μία Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του ARETE Fund και της ΑΜΚΕ «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού», με συνολικό σχεδιασμό & συντονισμό από τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννο Γραμματίδη. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής προβλέπεται, συνολικά, η δωρεά άνω των 150.000 ελαιόδεντρων σε παραγωγούς της περιοχής.
  2. Πρόγραμμα δενδροφύτευσης αναδασωτέων εκτάσεων: Η Eurobank ενεργοποιεί μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με τη We4All, μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό με μεγάλη εμπειρία στις αποκαταστάσεις πυρόπληκτων δασικών εκτάσεων. Μέσω αυτής της συνεργασίας πρόκειται να φυτευτούν στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και το Νομό Ηλείας, περισσότερα από 15.000 κατάλληλα επιλεγμένα δέντρα. Την περιβαλλοντική ενέργεια της We4All, για το 2022, θα στηρίξει και η Γενική Διεύθυνση Κεφαλαιαγορών (Markets) της Eurobank συνδέοντας, για πρώτη φορά, τη δενδροφύτευση με τη διάθεση Επενδυτικών προϊόντων (Structured Products) της Τράπεζας. Με τον τρόπο αυτό, πελάτες της Eurobank, επιλέγοντας την τοποθέτηση κεφαλαίων στα συγκεκριμένα προϊόντα, συνδράμουν ενεργά στη δράση της δενδροφύτευσης, ενισχύοντας το θετικό αποτύπωμα για τα ελληνικά δάση και το φυσικό περιβάλλον. Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση των Αρχών και εξειδικευμένων γεωπόνων και οι εκτάσεις που θα αποκατασταθούν θα λάβουν την αναγκαία φροντίδα για τρία χρόνια ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ομίλου Eurobank για την προστασία του περιβάλλοντος και τη στρατηγική του κατεύθυνση προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Mε τη βοήθεια της We4All δρομολογούνται επιπλέον δράσεις δενδροφύτευσης και εκτός των ορίων του Νομού Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα, η Eurobank στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην πρωτοβουλία παγκόσμιας κλίμακας Priceless Planet Coalition της Mastercard, δεσμεύεται να προσφέρει σημαντικό αριθμό δένδρων στον πλανήτη, αλλά και σε περιοχές της Ελλάδας που έχουν σχετικές ανάγκες, η φύτευση των οποίων θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.
  3. Υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων για εκπαιδευτικούς & μαθητές: Η Eurobank σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, που διαθέτει εμπειρία 70 ετών σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στηρίζει το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κοινωνιών του Νομού Ηλείας στις δασικές πυρκαγιές, μέσω της πρόληψης. Οι δράσεις θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Μαθαίνω για τα Δάση, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων κατά τα τελευταία 20 έτη. Προβλέπονται: α. Καθαρισμοί δασών με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, από σχολεία και εθελοντικές ομάδες, β. Επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γ. Δράσεις ενημέρωσης των μαθητών και των οικογενειών τους για την αξία και τα μέσα πρόληψης, με παραγωγή και διάθεση οπτικοακουστικού υλικού.
  4. Εθελοντικές δενδροφυτεύσεις από τους εργαζομένους της Eurobank: Με ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον και ειδικότερα για τα δάση της χώρας μας, οι εθελοντικές ομάδες εργαζομένων της Eurobank θα συμμετάσχουν σε δράση δενδροφύτευσης στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας που θα πραγματοποιηθεί εντός της 2ης φυτευτικής περιόδου του 2022. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα εθελοντών TeamUp και η ομάδα φιλανθρωπικής δραστηριότητας WeShare θα πραγματοποιήσουν την εκστρατεία τους με τη συνεργασία της ΜΚΟ ethelon και της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας Let's do it Greece, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εθελοντικών αναδασώσεων με το σύνθημα «Ρίζες που μας ενώνουν».

«Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις για την αποκατάσταση καμένων εκτάσεων και στην Αττική και την Εύβοια. Οι δύο ομάδες, στις οποίες συμμετέχει μεγάλο πλήθος εργαζομένων της Τράπεζας, έχουν υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια πολυάριθμες εθελοντικές δράσεις, τόσο για το περιβάλλον όσο και για την προσφορά αλληλεγγύης προς ευπαθείς ομάδες, ιδρύματα, σωματεία και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις», επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση της τράπεζας. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Στη βράβευση 1.105 αριστούχων μαθητών προχώρησε και φέτος η Eurobank

Όπως διευκρινίζει η τράπεζα η βράβευση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
ESG

Στον δείκτη ισότητας του πρακτορείου Bloomberg εισήχθη η Eurobank

O δείκτης Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) 2022, στον οποίο έχουν ενταχθεί συνολικά 418 εταιρείες 11 κλάδων από 45 χώρες και περιφέρειες, παγκοσμίως, αναδεικνύει τις πρακτικές και τις πολιτικές που σχετίζονται με το φύλο, σε εταιρείες εισηγμένες.
vasileiou-filiopoulos
ESG

Eurobank: Η ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις με τις επενδύσεις ESG

Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κωνσταντίνος Βασιλείου, η τράπεζα υποστηρίζει την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας στην υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών στη μετάβαση προς την πράσινη οικονομία.
ESG

Eurobank: Στο Καστελόριζο οι πρώτες δράσεις της «Πρωτοβουλίας για το Δημογραφικό»

Η «Πρωτοβουλία για το Δημογραφικό» της Eurobank, που αφορά στην έμπρακτη στήριξη οικογενειών που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά και ζουν σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.