ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Τράπεζα Πειραιώς

Νέα καμπάνια για την έμφυλη ισότητα από την Τράπεζα Πειραιώς

Η νέα καμπάνια της The Newtons Laboratory για την Τράπεζα Πειραιώς, εξετάζει το θέμα της έμφυλης ισότητας από μια διαφορετική σκοπιά και συγκεκριμένα, από αυτή του γλωσσικού σεξισμού.

Μία νέα καμπάνια με επίκεντρο το θέμα της έμφυλης ισότητας προωθεί η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την The Newtons Laboratory, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι είναι ένα θέμα που αφορά το σύνολο της κοινωνίας. 

Όπως τονίζει η τράπεζα «Η εποχή την οποία διανύουμε είναι γεμάτη προκλήσεις. Κι όταν αυτό συμβαίνει, η ανάγκη να περιφρουρήσουμε και να ενδυναμώσουμε θεμελιώδεις αξίες μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερή, έτσι ώστε αυτά που θεωρούμε δεδομένα να είναι και στην πράξη. Οφείλουμε να εντοπίσουμε τα κακώς κείμενα, κάνοντας το πρώτο βήμα για ένα καλύτερο μέλλον.

Το θέμα της έμφυλης ισότητας, συνεχίζει να είναι ένα από αυτά τα θέματα. Γιατί ακόμη κι αν τα βήματα που έχουν γίνει για την επίτευξή της είναι σημαντικά, συνεχίζουμε να έχουμε έναν μεγάλο δρόμο που πρέπει να διανύσουμε.

Η νέα καμπάνια της The Newtons Laboratory για την Τράπεζα Πειραιώς, εξετάζει το θέμα της έμφυλης ισότητας από μια διαφορετική σκοπιά και συγκεκριμένα, από αυτή του γλωσσικού σεξισμού.

Κι αυτό, γιατί η γλώσσα μας είναι η αλήθεια του κόσμου μας. Ο τρόπος που εκφραζόμαστε, είναι στην ουσία ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την κοινωνία και αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα στην οποία ζούμε, αλλά κι αυτή που θέλουμε να διαμορφώσουμε.

Στην τηλεοπτική επικοινωνία, με οδηγό μας ένα κορίτσι στην εφηβεία, βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια της και αντιλαμβανόμαστε πως τα «Ο», που υπερισχύουν στον λόγο μας, βρίσκονται παντού γύρω της, είναι ο κόσμος της, και πολλές φορές τον ορίζουν. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια αποφασιστική  συνεχίζει την πορεία της, για να βρεθεί στη σχολική τάξη, εκεί που όλα ξεκινούν, αλλάζουν, διαμορφώνονται. Αφού η εκπαίδευση ήταν και είναι πάντα o δρόμος, η αφετηρία διάπλασης ιδεών ,αξιών και συνειδήσεων.

Αυτό το χώρο επέλεξε η Τράπεζα Πειραιώς, να μιλήσει και να λάβει πρωτοβουλίες που αφορούν τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Πρωτοβουλίες που  συμπεριλαμβάνουν δράσεις τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην αγορά εργασίας με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας σε αυτή.

Η τηλεοπτική επικοινωνία δημιουργήθηκε τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και προστασίας που υπαγορεύει ο ΕΟΔΥΥ από τη ΦΙΛΜΙΚΗ Α.Ε., με τη σκηνοθετική ματιά της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, αλλά και με την ισότιμη συμμετοχή αντρών και γυναικών με κοινό σκοπό ένα αποτέλεσμα που θα γίνει τροφή για σκέψη».

Δείτε την τηλεοπτική ταινία εδώ:

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ESG

Με νέες εκπαιδεύσεις και συνεργασίες ο 8ος κύκλος του Project Future

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Χρ. Μεγάλου το Project Future «δίνει στους νέους εξειδικευμένη εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, η οποία είναι αναγκαία στη σύγχρονη οικονομία και συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη».
Trapeza, trapeza peiraios
ESG

Τις νέες οικολογικές κάρτες της παρουσίασε η Τράπεζα Πειραιώς

Οι νέες κάρτες κατασκευάζονται από 99% ανακυκλωμένα υλικά (PVC) και μπορούν να ανακυκλωθούν ξανά, ενώ διαθέτουν ένδειξη γραφής braille για την αναγνώριση του τύπου κάρτας (χρεωστική, πιστωτική) από άτομα με προβλήματα όρασης.
Trapeza, trapeza peiraios
ESG

Τρ. Πειραιώς: Διαθέτει το πρώτο ESG Αμοιβαίο Κεφάλαιο με ελληνικές μετοχές

Το Piraeus Private Banking ESG Greece Equity Fund επενδύει κατά κύριο λόγο σε μετοχές εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τις οποίες λαμβάνεται υπόψη και ο βαθμός υιοθέτησης των Αρχών Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης.