ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
Φωτο: Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζα Πειραιώς. Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. ΑΠΕ.

Με νέες εκπαιδεύσεις και συνεργασίες ο 8ος κύκλος του Project Future

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Χρ. Μεγάλου το Project Future «δίνει στους νέους εξειδικευμένη εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, η οποία είναι αναγκαία στη σύγχρονη οικονομία και συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη».

Mε συμμετοχή νέων πτυχιούχων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιείται το 4day training, το πρώτο στάδιο εκπαιδεύσεων του 8ου  κύκλου του Project Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration.

Ο 8ος κύκλος εμπλουτίστηκε με νέες εκπαιδεύσεις και masterclasses που έχουν επιλεγεί προκειμένου να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς και να βελτιώνουν τις δεξιότητες των συμμετεχόντων.

Καλωσορίζοντας τους 191 συμμετέχοντες του 8ου κύκλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου αναφέρθηκε στην επιτυχία του προγράμματος, όπως αποδεικνύεται από τη μεγάλη συμμετοχή που καταγράφεται σε κάθε κύκλο, την υψηλού επιπέδου εξειδικευμένη εκπαίδευση που παρέχεται και το μεγάλο ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

«Ξεκινήσαμε το Project Future το 2018 σε συνεργασία με το ReGeneration, βλέποντας τότε με ανησυχία την τάση του brain drain και επιδιώκοντας να στηρίξουμε τους νέους στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και να παραμείνουν στη χώρα. Και στην παρούσα συγκυρία με την ελληνική οικονομία να περνά σε αναπτυξιακή τροχιά και με την προοπτική βελτίωσης της αγοράς εργασίας, το Project Future παραμένει σημαντικό καθώς δίνει στους νέους εξειδικευμένη εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, η οποία είναι αναγκαία στη σύγχρονη οικονομία και συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Μεγάλου.

Tο 4day training, το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης, αφορά soft & business skills και αλληλεπίδραση με στελέχη της αγοράς και περιλαμβάνει masterclasses με θέματα: Digital Transformation, Financial Literacy, Metaverse. Θα ακολουθήσουν οι εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις στους τομείς:

  • DIGITAL MARKETING & ECOMMERCE YOUNG PRACTITIONERS powered by EY
  • HUMAN RESOURCES MANAGEMENT ACADEMY powered by AUEB
  • CONSULTING ACADEMY powered by EY
  • DEVSECOPS ACADEMY powered by CODE.HUB
  • CORPORATE FINANCIAL OFFICER (REPORTING) powered by BCA

Μέχρι σήμερα, στους 7 κύκλους του Project Future που έχουν ολοκληρωθεί: 

  • 3.848 νέες και νέοι εκπαιδεύτηκαν μέσω του Project Future και του ReGeneration, εξελίσσοντας τις επαγγελματικές τους δεξιότητες. 
  • 1.370 εξ αυτών εξειδικεύτηκαν μέσω παρακολούθησης ενός εκ των 44 εκπαιδευτικών  προγραμμάτων/Ακαδημιών του Project Future.
  • Από την έναρξη του προγράμματος, 2.021 απόφοιτοι των εκπαιδεύσεων του Project Future και του ReGeneration έχουν βρει μια θέση στην ελληνική αγορά εργασίας ενώ η διαδικασία των προσλήψεων είναι δυναμική και βρίσκεται σε εξέλιξη. 
  • Πάνω από το 92% των νέων που εργάζονται μέσω του Project Future και του ReGeneration, ανανέωσαν τη σύμβασή τους πέραν του 6μήνου ή εξασφάλισαν εξαρχής μεγαλύτερης διάρκειας σύμβαση.

Πέραν του στρατηγικού συνεργάτη, ReGeneration, εκπαιδευτικοί συνεργάτες του Project Future είναι oι: Google, Facebook, LinkedIn learning, EY, Code.Hub, BCA, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Δημήτρης Δημητριάδης, Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), Πανεπιστήμιο Κρήτης και ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Τρ. Πειραιώς: Σε λειτουργία τα ΑΤΜ που διαθέτουν φωνητική υποστήριξη

Το σύστημα φωνητικής υποστήριξης επιτρέπει την πραγματοποίηση ανάληψης ή/ και αλλαγής του PIN της κάρτας με απλό και εύχρηστο τρόπο, καθώς υποστηρίζει τη δυνατότητα σύνδεσης των ακουστικών του πελάτη στην αντίστοιχη υποδοχή των ΑΤΜ.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει τους αγρότες απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Η τράπεζα βαθιά ευαισθητοποιημένη στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής θέλει να αναδείξει κρίσιμες πτυχές του προβλήματος και δημιούργησε μια σειρά ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει το πως επηρεάζεται η αγροτική παραγωγή.
ESG

Τρ.Πειραιώς: Αναδείχθηκε ως Cloud Company of the Year

Οι βραβεύσεις αυτές αποδεικνύουν τη δέσμευση της τράπεζας για συνεχή ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών καθώς σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση της ως ένας χρηματοοικονομικός οργανισμός νέας γενιάς, που τροφοδοτείται από τεχνολογία αιχμής cloud.
ESG

«BRAVE IN - Επιστροφή στην Παραγωγικότητα» από Τρ. Πειραιώς και ΕΛΕΠΑΠ

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση, η επαγγελματική κατάρτιση και  αποκατάσταση νέων μετά από εγκεφαλική βλάβη, καθώς και η συνεργασία με εργοδότες για την αποτελεσματική εργασιακή προσαρμογή τους.
ESG

Πρόγραμμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων για «πράσινα» σχολεία

Η τράπεζα ενώνει δυνάμεις με την Περιβαλλοντική Συμμαχία της we4all, για το νέο πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων», δημιουργώντας πρότυπους βοτανικούς κήπους με ενδημικά και μελισσοκομικά φυτά σε προαύλιους χώρους των σχολείων.