ΓΔ: 893.23 1.65% Τζίρος: 80.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Alpha Bank

Alpha Bank: «Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του»

Η Τράπεζα υποστηρίζει ως χορηγός την Έκθεση και την εμπλουτίζει με έξι σημαντικά έργα από τη Συλλογή της. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη αναδρομική έκθεση για τον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο.

Η Alpha Bank, στο πλαίσιο των δράσεών της για την προαγωγή του πολιτισμού και της πνευματικής κληρονομίας της Ελλάδας, συμμετέχει στην Έκθεση «Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του», η οποία άνοιξε για το κοινό την Τρίτη 5 Ιουλίου, και θα φιλοξενείται έως τις 28 Νοεμβρίου στο νέο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη αναδρομική έκθεση που αφιερώνεται στον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο, Κωνσταντίνο Παρθένη, έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της νεοελληνικής τέχνης.

Η Τράπεζα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την αρχή, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της αείμνηστης Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, για τη χορηγική υποστήριξη της μεγάλης αυτής Έκθεσης, που δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να συστηθεί εκ νέου με ένα μεγάλο μέρος του έργου του Κ. Παρθένη, το οποίο παραμένει κλασικό, αλλά και ταυτόχρονα επίκαιρο ως προς το περιεχόμενο και τους αισθητικούς προβληματισμούς που εγείρει.

Επιπλέον της χορηγίας, η Alpha Bank εμπλούτισε την Έκθεση δανείζοντας έξι πολύ σημαντικά έργα του καλλιτέχνη από την πλούσια Συλλογή Έργων Τέχνης της Τράπεζας. Η στενή φιλία του  Κωνσταντίνου Παρθένη με τους φιλότεχνους τραπεζίτες αδελφούς Λοβέρδους, ιδρυτές της Λαϊκής Τράπεζας, η οποία αποτελεί κομμάτι της ζωντανής ιστορίας της Alpha Bank, νοηματοδοτεί πολλαπλά τη σχέση της Τράπεζας με τον καλλιτέχνη. Ανάμεσα στα έξι αυτά έργα, περιλαμβάνονται τρεις προσωπογραφίες των αδελφών Λοβέρδων από τον Κ. Παρθένη. Το σύνολο συμπληρώνει ένα τοπίο, ένα μυθολογικό θέμα και μία αφίσα από τη μεγάλη αναδρομική έκθεση του Παρθένη στο Ζάππειο το 1920.

Κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Έκθεσης, ο κ. Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Alpha Bank, αναφερόμενος στη συνεισφορά της Τράπεζας, δήλωσε: «Η συμμετοχή μας και η στήριξη στην Έκθεση, αποτελούν εκδήλωση του διαχρονικού μας ενδιαφέροντος για την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Η Τράπεζά μας ανέκαθεν στήριζε και στηρίζει εκδηλώσεις που δίνουν τη δυνατότητα στον Έλληνα πολίτη να γνωρίσει μύστες της Τέχνης και τον κάνει κοινωνό σημαντικών πολιτιστικών δράσεων. Για την Alpha Bank, ο Πολιτισμός είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής μας για κοινωνική υπευθυνότητα και συνεισφορά στη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας».

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την Έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου έως τις 28 Νοεμβρίου 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Σε σχολεία ταξίδεψαν οι Εκπαιδευτικές Μουσειοβαλίτσες της Alpha Bank

Κατά το σχολικό έτος 2021 - 2022, τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρακολούθησαν 4.936 μαθητές σε 50 σχολεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Βρυξέλλες, Νεάπολη Ιταλίας, Πρετόρια Νοτίου Αφρικής και στα Ελληνοαλβανικά Σχολεία σε Χιμάρα και Κορυτσά.
alpha bamk
ESG

Alpha Bank: Διπλή διάκριση για τα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας

Τα προγράμματα της Alpha Bank που βραβεύθηκαν ξεχώρισαν ανάμεσα σε 310 υποψήφιες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης όπου και ψηφίστηκαν από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού καθώς και από περισσότερους από 16.000 πολίτες.
ESG

Πρωτοβουλίες Alpha Bank για τη γυναικεία ενδυνάμωση και επιχειρηματικότητα

Για πρώτη φορά, οργανισμός στην Ελλάδα σχεδιάζει προγράμματα γυναικείας ενδυνάμωσης που ξεκινούν με έφηβες γυναίκες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τον τραπεζικό κλάδο.