ΓΔ: 891.32 -0.21% Τζίρος: 44.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:32:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Alpha Bank

Έξι βραβεία για την Alpha Bank στα Hellenic Responsible Business Awards 2022

Η Τράπεζα απέσπασε πολλαπλές διακρίσεις για τα προγράμματά της στους τομείς της Υπεύθυνης Τραπεζικής, Ισότιμης Πρόσβασης, Ψηφιακής Καινοτομίας και Γυναικείας Ενδυνάμωσης.

Για την υπεύθυνη επιχειρηματική της δράση και τις πρωτοβουλίες της για την προώθηση  της βιώσιμης  περιβαλλοντικής και κοινωνικής ανάπτυξης, βραβεύτηκε η Alpha Bank στα Hellenic Responsible  Business Awards 2022. Η Τράπεζα απέσπασε 6 βραβεία και αναδείχθηκε ως “CSR Corporate Brand της Χρονιάς”, κατακτώντας την κορυφαία διάκριση του θεσμού. Τα Hellenic Responsible Business  Awards, πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ.

Η βράβευση της Τράπεζας ως “CSR Corporate Brand της Χρονιάς”, συνοδεύτηκε με την απονομή διακρίσεων
για προγράμματα και πρωτοβουλίες Υπεύθυνης Τραπεζικής, Ισότιμης Πρόσβασης, Ψηφιακής Καινοτομίας και
Γυναικείας Ενδυνάμωσης.

Συγκεκριμένα, η Alpha Bank απέσπασε:

  • 2 Gold βραβεία στις κατηγορίες «Υπεύθυνο Προϊόν / Affinity Marketing / Cause-Related Marketing» και «Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες» για το Καταναλωτικό Δάνειο «Alpha Πράσινες ΛύσειςΗλεκτροκίνηση», το οποίο διαμορφώθηκε ειδικά για τις ανάγκες του προγράμματος της Ελληνικής Κυβέρνησης, “e-Astypalea”. Η Alpha Bank, μέσω αυτού του τραπεζικού προϊόντος, συμβάλλει στην προσπάθεια να καταστεί η Αστυπάλαια ένα νησί-πρότυπο στον τομέα της πράσινης ενέργειας και της έξυπνης και ηλεκτρικής κινητικότητας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, με ουδέτερο κλιματικό αποτύπωμα.
  • Silver βραβείο στην κατηγορία «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας» για τον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας “FinQuest by Alpha Bank”, που απευθύνεται στο εγχώριο και διεθνές οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων, αναζητώντας καινοτόμες ψηφιακές λύσεις και εφαρμογές που μπορούν να μετασχηματίσουν τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
  • Silver βραβείο στην κατηγορία «ESG & SDGs: Ζωή στη Στεριά» για το επενδυτικό πρόγραμμα «Επενδύσεις με Περιβαλλοντικό Αντίκτυπο». Η Τράπεζα, για πρώτη φορά εισήγαγε την έννοια των Επενδύσεων με Περιβαλλοντικό Αντίκτυπο (Impact Investments), μέσω των επενδυτικών προϊόντων (Structured Notes) που προσφέρονται σε Πελάτες του Private Banking, όπου για κάθε Ευρώ 1.000 ονομαστικής αξίας συμμετοχής σε Structured Notes, φυτεύεται 1 δέντρο. Μέσα από αυτή τη δράση, το 2021, οι Πελάτες της Alpha Bank χρηματοδότησαν τη φύτευση 17.379 δένδρων στο δάσος του Αρωνά του Δήμου Κατερίνης.
  • Silver βραβείο στην κατηγορία «Ισότητα των Φύλων» για τη σειρά πρωτοβουλιών «Women Empowerment:  Στηρίζουμε έμπρακτα τις Γυναίκες». Πρόκειται για μία σειρά σημαντικών προγραμμάτων, πολιτικών και πρακτικών για τις γυναίκες, που καλύπτουν όλον τον κύκλο ζωής και στοχεύουν στην ενδυνάμωσή τους, στη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης και ίσων ευκαιριών ανέλιξης, ισότιμης αξιολόγησης και επιβράβευσης και, βεβαίως, στην εξισορρόπηση μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής σφαίρας.
  • Bronze βραβείο στην κατηγορία «Λιγότερες Ανισότητες» για το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Όλοι μαζί στην όπερα», που υλοποιεί η Alpha Bank σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή από τον Δεκέμβριο του 2021, διασφαλίζοντας – για πρώτη φορά – παραστάσεις όπερας, που είναι καθολικά προσβάσιμες για το σύνολο των συμπολιτών μας. Παράλληλα, άτομα με ή χωρίς αναπηρία έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα καλλιτεχνικά εργαστήρια «Σύνθεση και Συμπερίληψη» και να δημιουργήσουν τη δική τους παράσταση μουσικού θέατρου. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, και τα σεμινάρια «Αισθητική της Πρόσβασης», που δίνουν τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να εντάξουν εργαλεία και μεθόδους συμπερίληψης και προσβασιμότητας στις πρακτικές σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων.

«Η διάκριση της Alpha Bank ως ‘CSR Corporate Brand της Χρονιάς’ και τα 6 βραβεία με τα οποία τιμηθήκαμε στα Hellenic Responsible Business Awards 2022, αποδεικνύουν ότι η Υπευθυνότητα και η Βιωσιμότητα είναι αρχές που διέπουν όλους τους άξονες δραστηριοτήτων της Τράπεζας – από το λειτουργικό μας μοντέλο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, μέχρι και τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και την καλλιέργεια συνθηκών ισότιμης και καθολικής προσβασιμότητας στην πολιτιστική ζωή της χώρας. Αποτελούν, δε, μία ακόμη επιβεβαίωση της προσήλωσής μας στη δημιουργία θετικού και πολλαπλασιαστικού αντικτύπου για το Περιβάλλον και την Κοινωνία», δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Τερζής, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Alpha Bank.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ESG

Alpha Bank: Σημαντική η επιτυχία του προγράμματος «Όλοι μαζί στην Όπερα»

Χάρη στο Πρόγραμμα, 23.783 άτομα παρακολούθησαν, παραστάσεις σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας, με την παροχή θέσεων κωφών ή βαρήκοων που χρησιμοποιούν την ελληνική νοηματική γλώσσα ή ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους.
ESG

Σε σχολεία ταξίδεψαν οι Εκπαιδευτικές Μουσειοβαλίτσες της Alpha Bank

Κατά το σχολικό έτος 2021 - 2022, τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρακολούθησαν 4.936 μαθητές σε 50 σχολεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Βρυξέλλες, Νεάπολη Ιταλίας, Πρετόρια Νοτίου Αφρικής και στα Ελληνοαλβανικά Σχολεία σε Χιμάρα και Κορυτσά.
ESG

Alpha Bank: «Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του»

Η Τράπεζα υποστηρίζει ως χορηγός την Έκθεση και την εμπλουτίζει με έξι σημαντικά έργα από τη Συλλογή της. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη αναδρομική έκθεση για τον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο.
alpha bamk
ESG

Alpha Bank: Διπλή διάκριση για τα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας

Τα προγράμματα της Alpha Bank που βραβεύθηκαν ξεχώρισαν ανάμεσα σε 310 υποψήφιες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης όπου και ψηφίστηκαν από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού καθώς και από περισσότερους από 16.000 πολίτες.