ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ADMIE-Kalodiaki-diasyndesi
Φωτο: ΑΔΜΗΕ

ΑΔΜΗΕ: Στα 258 εκατ. ευρώ οι δράσεις ESG που έχει πραγματοποιήσει

Εν μέσω της κλιματικής κρίσης, ο Διαχειριστής προτεραιοποιεί την ενεργειακή ασφάλεια των καταναλωτών ενώ μέσα από έργα προάγει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Ο ΑΔΜΗΕ, μέσα από κρίσιμα έργα εγχώριων και διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων, ύψους 5 δισ. ευρώ μέχρι το 2030, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενεργειακή μετάβαση σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Εν μέσω της κλιματικής κρίσης, προτεραιοποιεί την ενεργειακή ασφάλεια των καταναλωτών ενισχύοντας την ανθεκτικότητα των ηλεκτρικών υποδομών, ενώ μέσα από έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, προάγει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εταιρείας και της χώρας συνολικά.

Ο Διαχειριστής συνεχίζει να συνεισφέρει και σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, στηρίζοντας έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργώντας αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Το 2021, το κοινωνικό προϊόν του ομίλου ανήλθε σε 258 εκατ. ευρώ με τις δράσεις και τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποίησε στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται να αγγίζουν συνολικά τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Την ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του ομίλου, δημοσίευσε για τρίτη συνεχή χρονιά ο ΑΔΜΗΕ. Με γνώμονα τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ, η νέα Έκθεση, με περίοδο αναφοράς το 2021, αποτυπώνει αναλυτικά τις επιδόσεις του Ομίλου σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) καθώς και τη συνολική συνεισφορά του Διαχειριστή στην υλοποίηση της εθνικής πολιτικής για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. 

Με αφορμή τη δημοσίευση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε: «Το 2021 κάναμε σημαντικά βήματα για την οριζόντια ενσωμάτωση της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας του ομίλου ΑΔΜΗΕ και παρά τις δύσκολες συνθήκες, σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο στο επενδυτικό μας πρόγραμμα, με το οποίο θα υπερδιπλασιάσουμε το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας έως το 2030. Το 2021 ολοκληρώσαμε έγκαιρα την ηλεκτρική διασύνδεση-ορόσημο Κρήτης-Πελοποννήσου, συνεχίσαμε δυναμικά την κατασκευή της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής και δρομολογήσαμε την τέταρτη και τελευταία φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων.

Παράλληλα, διατηρήσαμε υψηλό ρυθμό σύνδεσης νέων ΑΠΕ στο Σύστημα και συνεχίσαμε να επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή αναβάθμιση των ηλεκτρικών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών μας. Ο ΑΔΜΗΕ έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας που ενσωματώνει τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές σε όλους τους τομείς της λειτουργίας του και επιτελεί τη θεσμική του αποστολή με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Η Έκθεση συμμορφώνεται με τα υψηλότερα πρότυπα δημοσιοποίησης στοιχείων βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των GRI Standards, των SASB Standards, τις συστάσεις TCFD ενώ για πρώτη φορά καλύπτει δείκτες επίδοσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών «ESG Reporting Guide 2022». Με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας των δημοσιοποιούμενων στοιχείων, η Έκθεση έχει επίσης ελεγχθεί από εξωτερικό φορέα διασφάλισης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 140% στα καθαρά κέρδη για τον ΑΔΜΗΕ το α' εξάμηνο, στα 57,9 εκατ.

Ο Όμιλος πέτυχε την καλύτερη ιστορικά επίδοσή του σε α΄εξάμηνο αναφορικά με την υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος, που αποτελεί τον βασικό μοχλό ανάπτυξης του Διαχειριστή τα επόμενα χρόνια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαίνει μπροστά η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας με Σαουδική Αραβία

Ο ΑΔΜΗΕ και η National Grid θα κατέχουν μερίδιο 50% έκαστος, στην εταιρεία ειδικού σκοπού που θα εκπονήσει τις μελέτες για την εμπορική βιωσιμότητα του project της διασύνδεσης. Σε ποιους άλλους τομείς ενέργειας θα ενώσουν δυνάμεις οι δυο χώρες.
Ploio-Ship
ESG

Ο ρόλος του υδρογόνου στην περαιτέρω ανάπτυξη της «πράσινης» ναυτιλίας

Να σημειωθεί ότι, το αν η παραγωγή υδρογόνου πάνω στο καράβι είναι κάτι εφικτό και βιώσιμο ή όχι, μένει να το δείξει η έρευνα και η ανάπτυξη, αφού το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο.