ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
eyath-nero
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συνεργασία ΕΥΑΘ με Aegean Rebreath για την προστασία της θάλασσας

Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για την εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών, της προώθησης του εθελοντισμού και ανάπτυξης τεχνογνωσίας μέσα από πιλοτικά πρότζεκτ σε θέματα αειφορίας και κυκλικής οικονομίας.

Μνημόνιο συνεργασίας για τον περιορισμό της κατανάλωσης πλαστικών μιας χρήσης, αλλά και με στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των Θεσσαλονικέων σε θέματα θαλάσσιου περιβάλλοντος, υπέγραψαν σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε, Άνθιμος Αμανατίδης και ο πρόεδρος της Aegean Rebreath, Γιώργος Σαρελάκος.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση της ΕΥΑΘ ΑΕ, οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν από κοινού στους τομείς της εκπαίδευσης - κατάρτισης, της ευαισθητοποίησης φορέων και πολιτών, της προώθησης του εθελοντισμού και της ανάπτυξης τεχνογνωσίας μέσα από πιλοτικά πρότζεκτ και συγκεκριμένες συνέργειες, συνεισφέροντας η καθεμία την εμπειρία, την εξειδίκευση και τα πρωτογενή δεδομένα που διαθέτει. Σε ό,τι αφορά τις δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, αυτές θα εστιάζουν σε θέματα αειφορίας και κυκλικής οικονομίας, όπως τονίζεται.

«Με την Aegean Rebreath θα διερευνήσουμε πιθανά πεδία συνεργιών, με πρώτο το προφανές: τον περιορισμό των πλαστικών έναντι του άριστου νερού της βρύσης μας, προς όφελος του περιβάλλοντος και φυσικά της… τσέπης του καταναλωτή», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης, προσθέτοντας ότι οι αρχές της ανακύκλωσης, της κυκλικής οικονομίας και της επαναχρησιμοποίησης «είναι εγγενείς στο δικό μας εταιρικό οικοσύστημα κι επομένως μοιραζόμαστε με την Aegean τις ίδιες αξίες».

Την ξεκάθαρη ανάγκη να διασφαλιστεί η σωστή ποιότητα του νερού σε εθνικό επίπεδο και να ενθαρρυνθεί η υπεύθυνη κατανάλωσή του, υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Aegean Rebreath, Γιώργος Σαρελάκος, σημειώνοντας πως «στοχεύουμε να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία της ΕΥΑΘ με τις καινοτόμες ιδέες που χαρακτηρίζουν τον οργανισμό μας». Η Aegean Rebreath είναι ένας συνεταιρισμός κοινωνικού χαρακτήρα και -μεταξύ άλλων- το 2022 βραβεύτηκε με το «Green Award» του «Economist» και ως η καλύτερη περιβαλλοντική οργάνωση της χρονιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Καθαρή ενεργειακή μετάβαση με στόχο την εξέλιξη της Κω σε «πράσινο νησί»

Ο δήμος Κω εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «CLEAN ENERGY FOR EU ISLANDS», το οποίο αφορά στο σχεδιασμό του νησιού για την επίτευξη του στόχου καθαρής ενεργειακής μετάβασης.
Dimitriadis, Ypertameio
ESG

Βράβευση του Υπερταμείου για τις καλές πρακτικές κυκλικής οικονομίας

Το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της Ελλάδας έχει εκπονήσει νέο στρατηγικό σχέδιο για την περίοδο 2022-2024 και έχει ήδη βάλει σε εφαρμογή ένα τριετές πλάνο με κριτήρια ESG, που δίνει αξία σε Οικονομία, Περιβάλλον και τους πολίτες.
ESG

ΕΥΑΘ: Πράττουμε για ένα βιώσιμο παρόν, σχεδιάζουμε ένα αειφόρο μέλλον

Η ΕΥΑΘ, στο πλαίσιο του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Πλάνου για την περίοδο 2021-2024 αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που βασίζονται στο τρίπτυχο βιώσιμη ανάπτυξη - ανθεκτικότητα - κοινωνική συνοχή.
ESG

ESG: Ένας όρος που πλέον επανακαθορίζει τον κόσμο του επιχειρείν

Παρά τον μεγάλο αριθμό άρθρων και αναφορών στην καθημερινή οικονομική ειδησεογραφία παραμένει ακόμη ένα ακρωνύμιο, η σημασία του οποίου δεν έχει γίνει ευρέως κατανοητή, ειδικά από μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.