ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Dimitriadis, Ypertameio
Ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης. Πηγή: Υπερταμείο

Βράβευση του Υπερταμείου για τις καλές πρακτικές κυκλικής οικονομίας

Το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της Ελλάδας έχει εκπονήσει νέο στρατηγικό σχέδιο για την περίοδο 2022-2024 και έχει ήδη βάλει σε εφαρμογή ένα τριετές πλάνο με κριτήρια ESG, που δίνει αξία σε Οικονομία, Περιβάλλον και τους πολίτες.

Το βραβείο καλών πρακτικών Κυκλικής Οικονομίας από το Circle The Med Forum, έλαβε το Υπερταμείο. Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά απονομής των βραβείων που αναγνωρίζουν τις εταιρείες οι οποίες έχουν αναπτύξει, σχεδιάσει ή και εφαρμόσει θετικές δράσεις και καλές πρακτικές σε έναν ή περισσότερους από τους έξι πυλώνες της Κυκλικής Οικονομίας: Πράσινη Ανάπτυξη, Γαλάζια Οικονομία, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Πολιτιστική Κληρονομιά, Βιώσιμος Τουρισμός και Έξυπνες Πόλεις.

Όπως ανακοινώθηκε, ως το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της Ελλάδας, το Υπερταμείο εκπόνησε το νέο στρατηγικό σχέδιο για την τριετία 2022- 2024, θέτοντας τις βάσεις και έχοντας ήδη βάλει σε εφαρμογή ένα τριετές πλάνο με κριτήρια ESG, που δίνει αξία σε τρεις ισοβαρείς πυλώνες: την Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Πολίτες. Εν μέσω πανδημίας και ενεργειακής- γεωπολιτικής κρίσης, ο όμιλος καταφέρνει, σε συνεργασία με τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου του, να δημιουργεί τις προϋποθέσεις του δρόμου προς τη βιώσιμη μετάβαση, με αρχές κυκλικής οικονομίας, που ήδη παράγει μετρήσιμα αποτελέσματα και καλές πρακτικές, και μάλιστα σε διεθνή κλίμακα.

Απάντησε, δε, στην πρόκληση δημιουργίας ενός κυκλικού επιχειρηματικού μοντέλου, σχεδιάζοντας ένα πλάνο δράσης με στόχο τη συρρίκνωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, και την αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων του. Ο βασικός στόχος που έχει τεθεί από το Στρατηγικό Σχέδιο είναι η μείωση από τον όμιλο του ανθρακικού αποτυπώματος κατά 15% έως το 2024.

Σύμφωνα επίσης με τη σχετική ανακοίνωση, σε αυτήν την κατεύθυνση, έχει ήδη προχωρήσει στον όμιλο η μέτρηση του ανθρακικού αποτυπώματος Scope 1 και Scope 2, με στόχο την μετάβαση σε λειτουργία με χαμηλή εκπομπή ρύπων. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί για όλες τις θυγατρικές εταιρείες Έγγραφο Προσδοκιών, στο οποίο θα καταγραφούν όλες οι δράσεις που αναμένεται να υλοποιήσουν μέσα στο 2023, με τα στοιχεία που τις συσχετίζουν με το περιβάλλον, όπως το ανθρακικό αποτύπωμα και η κλιματική ανάλυση.

Τέλος, το Υπερταμείο αναμένεται να δημοσιοποιήσει σύντομα την πανελλαδική μελέτη που διεξάγει ο ΙΟΒΕ για την κοινωνική και περιβαλλοντική επίδραση του οργανισμού και των θυγατρικών του εταιρειών, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω δράσεις για τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

ΤΧΣ: Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του τραπεζικού κλάδου

Σύμφωνα με την Τρίτη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ταμείου, οι ελληνικές συστημικές Τράπεζες παρουσίασαν βελτιωμένες επιδόσεις σε όλο το φάσμα του ESG, όπως περαιτέρω μείωση, στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 6%.
ESG

Κωτσόβολος: Δώρισε 300 συσκευές πρώτης ανάγκης σε οικογένειες στη Θεσσαλία

Με την πολύτιμη ανταπόκριση των καταναλωτών στο κάλεσμα του προγράμματος «Δεύτερο Σπίτι», η εταιρεία έχει στηρίξει μέχρι σήμερα 1.780 οικογένειες, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τοπικούς φορείς.
ESG

Δωρεά 3 εκατ. από την Τράπεζα Πειραιώς για την αποκατάσταση της Πάρνηθας

H Τράπεζα συμμετέχει στο πλαίσιο των ενεργειών της ΕΕΤ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής που έπληξαν σε σφοδρότητα τη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι με 12,5 εκατ. ευρώ στην κοινή δωρεά ύψους 50 εκατ..