ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
digital skills-ekpaideusi
Φώτο: Shutterstock

Πρωτοβουλία της EY για την αντιμετώπιση του χάσματος δεξιοτήτων

Το EY Skills Foundry βοηθά τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν και να μετασχηματιστούν, εντοπίζοντας και εστιάζοντας στις μελλοντικές ανάγκες για δεξιότητες.

Η EY ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να γεφυρώσουν το ταχέως αυξανόμενο, παγκοσμίως, χάσμα δεξιοτήτων, εξοπλίζοντας συνεχώς το ανθρώπινο δυναμικό τους με ζωτικές νέες δεξιότητες.

Το EY Skills Foundry συγκεντρώνει όλα τα εργαλεία που είναι απαραίτητα ώστε οι επιχειρήσεις να διαχειριστούν τις ανάγκες δεξιοτήτων τους, σε μία πλατφόρμα. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την κατάρτιση των εργαζόμενων σε μια εποχή που πολλές από αυτές εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να πετυχαίνουν το ζητούμενο αποτέλεσμα. 

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) και μηχανικής μάθησης (machine learning technology) για να χαρτογραφήσει την ακριβή έκταση και τη μορφή του χάσματος δεξιοτήτων ενός οργανισμού. O μηχανισμός συγκριτικής αξιολόγησης της πλατφόρμας επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συγκρίνουν τις δεξιότητες που οι ίδιες διαθέτουν με ένα παγκόσμιο, δια-κλαδικό, σημείο αναφοράς, και να διαμορφώνουν την πολιτική κατάρτισης, με γνώμονα τα πραγματικά δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο, τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι εργαζόμενοι μπορούν να παρακολουθούν και να καταμετρούν την πρόοδό τους, επιταχύνοντας την ανάπτυξη των ταλέντων και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.

Το EY Skills Foundry παρέχει στις επιχειρήσεις προγράμματα καθοδηγούμενης εκμάθησης που καλύπτουν τους τομείς της τεχνολογίας, της διοίκησης επιχειρήσεων και της ηγεσίας. Τα προγράμματα αυτά στηρίζονται στα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την ατομική εκμάθηση, και σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με πελάτες από μια σειρά κλάδων. Κορυφαίοι επαγγελματίες εκπαίδευσης παγκοσμίως, έχουν επιμεληθεί το περιεχόμενο του προγράμματος. Οι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν μπορούν, είτε να ακολουθήσουν δομημένες εκπαιδευτικές διαδρομές που οδηγούν στην απόκτηση καθορισμένων προσόντων, είτε να αναζητήσουν πιο εξατομικευμένο περιεχόμενο με τον δικό τους ρυθμό.

Το EY Skills Foundry αντλεί διδάγματα από ένα προηγούμενο πρόγραμμα εκμάθησης της EY: μια σειρά πιστοποιητικών και προσόντων, συμπεριλαμβανομένου του Tech MBA της EY, το οποίο οδήγησε σε σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση και τη διατήρηση εργαζομένων για την εταιρεία.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο πρωτοφανών αλλαγών στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το μέλλον των θέσεων εργασίας για το 2025 εκτιμά ότι έως το 40% των βασικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας αναμένεται να αλλάξει έως το 2025, ενώ το 50% των εργαζομένων θα χρειαστεί να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι ενδέχεται να χαθεί παγκόσμιο ΑΕΠ αξίας 11,5 τρισ. δολαρίων έως το 2028, εάν οι οργανισμοί δε λάβουν μέτρα για να γεφυρώσουν το χάσμα των δεξιοτήτων τους.

Σχολιάζοντας τη νέα παγκόσμια πρωτοβουλία της ΕΥ, η κα Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες EY Ελλάδος – Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, δήλωσε: «Η έλλειψη ευθυγράμμισης μεταξύ των δεξιοτήτων που διαθέτει σήμερα το ανθρώπινο δυναμικό και των πραγματικών αναγκών της αγοράς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες προκλήσεις. Το πρόβλημα θα ενταθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, καθώς η παγκόσμια οικονομία μετασχηματίζεται με ταχείς ρυθμούς. Η ΕΥ, μέσω του EY Skills Foundry, συνεπής στη δέσμευσή της να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, βοηθά τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες και να βελτιώσουν τα προγράμματα κατάρτισης». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

EY: Επιταχύνεται η εφαρμογή ψηφιακών λύσεων στον κλάδο Υγείας

Σύμφωνα με την έκθεση του οίκου, ο ρόλςο του ιατρού φαίνεται ότι θα αλλάζει σταδιακά ενώ παράλληλα δημιουργείται η ανάγκη για επιταχυνόμενη υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών, αυτοματοποίησης και τεχνητής νοημοσύνης.
ESG

ΕΥ: Υψηλές προσδοκίες από κοινωνία για τις δράσεις ESG των επιχειρήσεων

Η έρευνα της EY διαπίστωσε μια απόκλιση μεταξύ των πλεονεκτημάτων της εταιρικής στρατηγικής ESG για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και της προθυμίας των ηγετών να την υποστηρίξουν μέσω της εταιρικής διακυβέρνησης.
ΔΙΕΘΝΗ

EY: Προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων

Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες (53%) δήλωσαν ότι τα δεδομένα και τα analytics αποτελούν την πρώτη επενδυτική τους προτεραιότητα, πάνω στην οποία θα δομήσουν τη στρατηγική μετασχηματισμού.
digital, metasximatismos, emporio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥ: Μονόδρομος ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΥ οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν στην καινοτομία και τις τελευταίες γενιές τεχνολογίας ώστε να ενισχυθεί το αποτύπωμά τους στην αγορά ενώ βελτιώνεται και ο τρόπος διοίκησης μιας επιχειρήσης.