ΓΔ: 1035.72 1.43% Τζίρος: 47.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Βρέθηκε για 5η χρόνια στο δείκτη Bloomberg Gender-Equality

Η σταθερή παρουσία της τράπεζας στον Δείκτη, επισφραγίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει ο όμιλος στα θέματα διαφορετικότητας, ισότητας και συμπερίληψης, με στόχο την ενίσχυση μίας εργασιακής κουλτούρας που προωθεί τη διαρκή ενδυνάμωση των εργαζομένων.

Η Alpha Bank, πιστή στη δέσμευσή της για την προώθηση των ίσων ευκαιριών και του σεβασμού της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο και στο επιχειρείν, εντάχθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά στον διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων Bloomberg Gender-Equality Index (GEI).

Η Alpha Bank ήταν η πρώτη ελληνική τράπεζα που συμπεριλήφθηκε στον Δείκτη, και μία από τις 5 ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτόν, σε σύνολο 418 οργανισμών παγκοσμίως. Η σταθερή παρουσία της τράπεζας στον Δείκτη, επισφραγίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει ο όμιλος στα θέματα Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης, με στόχο την ενίσχυση μίας εργασιακής κουλτούρας που προωθεί τη διαρκή ενδυνάμωση των Εργαζομένων, τη μισθολογική ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης και την ισότιμη αξιολόγηση και επιβράβευση.

Η επικέντρωση της Alpha Bank στη γυναικεία ενδυνάμωση αντικατοπτρίζεται από το γεγονός ότι, το 2022, το ποσοστό αντιπροσώπευσης των γυναικών στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας ξεπέρασε το 30%. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι, σήμερα, οι γυναίκες αποτελούν το 62% και το 56% των Εργαζομένων σε επίπεδο ομίλου και στην Ελλάδα, αντίστοιχα, ενώ το 57% των στελεχών σε Διευθυντικές και άλλες θέσεις ευθύνης στον όμιλο είναι γυναίκες.

Η Chief Human Resources Officer του Ομίλου, Φραγκίσκη Μελίσσα δήλωσε: «Για εμάς στην Alpha Bank, η Διαφορετικότητα, η Ισότητα και η Συμπερίληψη αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζουμε την Τράπεζα του Αύριο και είμαστε περήφανοι για την αναγνώριση που λαμβάνουμε όσον αφορά στη γυναικεία ενδυνάμωση».

Δέσμη δράσεων για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα mentoring, η Alpha Bank υποστηρίζει ενεργά τις γυναίκες σε κάθε στάδιο της ζωής και της καριέρας τους. Στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας, το 2022, η Alpha Bank σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Women Do Business, διοργάνωσαν το “Leadership Academy for Women Leaders”, μία τρίμηνη Διαδικτυακή Ακαδημία Ενδυνάμωσης με τη συμμετοχή 30 γυναικών διευθυντικών στελεχών του Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας.

Παράλληλα, οι δύο οργανισμοί δημιούργησαν και μία τρίμηνη Διαδικτυακή Ακαδημία Ενδυνάμωσης και Επιχειρηματικότητας, όπου 30 πρώην εργαζόμενες της Alpha Bank, εκπαιδεύτηκαν στο πώς να δημιουργήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση. Υπενθυμίζεται ότι, αφετηρία των εσωτερικών δράσεων γυναικείας ενδυνάμωσης, αποτέλεσε το πρόγραμμα A.W.A.R.E. (Alpha Women. Authentic, Resilient, Empowered), το οποίο η Τράπεζα θέσπισε το 2021 και μετεξελίχθηκε στα επιμέρους προγράμματα “Trading Alpha Brains” και “SheforHe”.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ESG

Alpha Bank: Εκπαιδευτικές δράσεις οικονομικού εγγραμματισμού

Η τράπεζα συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος υλοποιώντας εκπαιδευτικές δράσεις οικονομικού εγγραμματισμού και κυκλικής οικονομίας. Σεμινάρια σε περισσότερους από 300 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία όλης της χώρας
alpha bamk
ESG

Alpha Bank: Προτεραιότητα τα ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού και ESG

Η Alpha Bank λάνσαρε πρόσφατα τη νέα στρατηγική της σχετικά με τη συμπερίληψη και τη Διαφορετικότητα, ενώ δίνει έμφαση και στις υπόλοιπες δράσεις του ESG προχωρώντας μεταξύ άλλων σε δράσεις και πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση.
alpha bamk
ESG

Alpha Bank: Διπλή διάκριση για τα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας

Τα προγράμματα της Alpha Bank που βραβεύθηκαν ξεχώρισαν ανάμεσα σε 310 υποψήφιες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης όπου και ψηφίστηκαν από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού καθώς και από περισσότερους από 16.000 πολίτες.