ΓΔ: 1220.89 1.54% Τζίρος: 148.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Στις πρώτες τράπεζες σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης

Σε έκθεση του χρηματιστηριακού δείκτη αειφορίας «Financial Times Stock Exchange4Good (FTSE4Good) Index Series», ξεχώρισε η Τράπεζα ως μία από αυτές που σκοράρουν τόσο ψηλά στον συγκεκριμένο τομέα.

Tην κορυφή των επιδόσεων στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης κατέκτησε η Alpha Bank σε έκθεση του χρηματιστηριακού δείκτη αειφορίας «Financial Times Stock Exchange4Good (FTSE4Good) Index Series», ξεχωρίζοντας σε παγκόσμιο επίπεδο ως μία από τις τράπεζες που σκοράρουν τόσο ψηλά στον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία, τόσο στη γενική κατηγορία Διακυβέρνησης όσο και στις επιμέρους κατηγορίες Εταιρικής Διακυβέρνησης, Καταπολέμησης της Διαφθοράς και Διαχείρισης Κινδύνων. Παράλληλα, ο Δείκτης επιβεβαίωσε την υψηλή βαθμολογία του Ομίλου στην εφαρμογή κριτηρίων ESG, κατηγοριοποιώντας τον 48% υψηλότερα από τον μέσο όρο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Παγκόσμια πρωτιά στα κριτήρια Διακυβέρνησης

Στη σχετική έκθεση αξιολόγησης, η Alpha Bank διατήρησε τη συνολική επίδοσή της από την προηγούμενη αξιολόγηση, ενώ βελτίωσε τις επιδόσεις της στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης, Καταπολέμησης της Διαφθοράς και Διαχείρισης Κινδύνων, πετυχαίνοντας την ανώτερη βαθμολογία 5, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τράπεζες που πετυχαίνουν τόσο υψηλές επιδόσεις παγκοσμίως. Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Alpha Bank, τα τελευταία χρόνια σημειώνει σημαντική πρόοδο στην τομέα της ίσης αντιπροσώπευσης των φύλων, με το 62% των Εργαζομένων του σήμερα να είναι γυναίκες, ενώ από τον Ιούλιο του 2022, η αντιπροσώπευση των γυναικών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ξεπερνά το 30% των μελών.

Παράλληλα, ο Όμιλος έχει λάβει μία σειρά πρωτοβουλιών και μεταρρυθμίσεων με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας προς τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς και της εποπτείας των θεμάτων ESG, με τη θέσπιση μίας νέας διοικητικής δομής δύο επιπέδων, σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

H Alpha Bank στην κορυφή της βαθμολογίας σε ζητήματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινότητας και Εργασιακών Κριτηρίων

Ισχυρές είναι οι επιδόσεις της Alpha Bank και στα θέματα που αφορούν στην Κοινωνία, με τον Δείκτη να αξιολογεί με την καλύτερη βαθμολογία την Τράπεζα, για τις επιδόσεις της σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινότητας (Human Rights & Community) και Εργασιακών Κριτηρίων (Labour Standards), ενώ υψηλότερες του μέσου όρου είναι οι επιδόσεις της Τράπεζας και σε θέματα Εφοδιαστικής Αλυσίδας για Κοινωνικές Δράσεις. Σε ό,τι αφορά στο Περιβάλλον και την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, η έκθεση καταγράφει την απόσταση που καλείται να διανύσει ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός τομέας, με την Τράπεζα να βαθμολογείται με 2 μονάδες, ελαφρώς υψηλότερα από τον μέσο όρο των υπόλοιπων τραπεζών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Βασ. Ψάλτης: Η Alpha Bank συνεχίζει στον δρόμο της πολιτιστικής προσφοράς

Ο CEO του ομίλου της Alpha Bank υπογράμμισε τις αξίες που εμφύσησε ο Γιάννης Κωστόπουλος για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορίας των νομισμάτων, αλλά και τη δέσμευση να συνεχιστεί το όραμα του «αείμνηστου ηγέτη της τράπεζας».
alpha bamk
ESG

Alpha Bank: Γυναικεία ενδυνάμωση και συμπερίληψη στο επίκεντρο των δράσεων

Σημαντικές πρωτοβουλίες από την τράπεζα για την προώθηση των ίσων ευκαιριών και του σεβασμού της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο και στο επιχειρείν. Ιδιαίτερη έμφαση από την τράπεζα σε προγράμματα ενδυνάμωσης των γυναικών.
alpha_bank
ESG

Alpha Bank: Εθελοντές εργαζόμενοι δημιουργούν ακουστικά βιβλία

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Τράπεζας για ισότιμη πρόσβαση στον Πολιτισμό και τη Γνώση η τράπεζα κάλεσε τους υπαλλήλους της να «χαρίσουν» τις φωνές τους, προκειμένου να δημιουργηθούν ακουστικά βιβλία για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.
Alpha Bank
ESG

Alpha Bank: Εκπαιδευτικές δράσεις οικονομικού εγγραμματισμού

Η τράπεζα συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος υλοποιώντας εκπαιδευτικές δράσεις οικονομικού εγγραμματισμού και κυκλικής οικονομίας. Σεμινάρια σε περισσότερους από 300 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία όλης της χώρας