ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Χρυσό βραβείο για την Τράπεζα Χανίων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Την τελευταία τριετία που η Τράπεζα βραβεύεται για τις ψηφιακές τις υποδομές και υπηρεσίες, μετά και τη βράβευση του web banking και τη διπλή βράβευση του mobile app.

Gold Award στην κατηγορία πρόληψη της απάτης (Fraud Prevention) απέσπασε η Τράπεζα Χανίων στα Cyber Security Awards 2023. 

Είναι η τέταρτη φορά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την τελευταία τριετία που η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων βραβεύεται για τις ψηφιακές τις υποδομές και υπηρεσίες, μετά και τη βράβευση του web banking και τη διπλή βράβευση του mobile app.

Η Τράπεζα Χανίων, συνεργάστηκε με την εταιρία Pylones Hellas, για να εφαρμόσει μια συνολική και αξιόπιστη στρατηγική σε επίπεδο ασφάλειας της πληροφορίας και του cybersecurity, που να μπορεί να προσφέρει τον βέλτιστο βαθμό προστασίας από κυβερνο-απειλές στις web εφαρμογές και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της. 

Για τις ανάγκες περαιτέρω προστασίας των web services και mobile applications της Τράπεζας από τις ιδιαίτερα εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις με χρήση bots, που αποτελούν την πιο ανερχόμενη απειλή για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, επιλέχθηκε ένας επιπρόσθετος μηχανισμός ασφάλειας (Distributed Cloud Bot Defense) στην ήδη εγκατεστημένη υποδομή προστασίας. Έτσι, οι εφαρμογές της Τράπεζας αποκτούν τον  μέγιστο δυνατό βαθμό προστασίας από παραβιάσεις δεδομένων και οικονομικές απάτες, μπλοκάροντας μαζικές και αυτοματοποιημένες κυβερνοεπιθέσεις.

Σε σχετική του δήλωσή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας, κ. Μιχάλης Μαρακάκης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την απονομή του Χρυσού Βραβείου. «Τα τελευταία χρόνια επενδύουμε σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό ώστε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια συναλλαγών. Κάθε διάκριση μας ανταμείβει ηθικά, συμβάλλει στο όραμά μας  και μας δίνει το κίνητρο για να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.»

Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 07 Μαρτίου 2023 εκπροσώπησαν την Τράπεζα ο Information Security Officer κ. Μιχάλης Μπερκέτης και ο Technical Project Manager κ. Στέλιος Αθανασιάς. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SYNDEA&TRAPEZA XANIWN
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες αναπτυξιακές προοπτικές για Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και Syndea

Οι πρόεδροι των δυο εταιρειών, Αλ. Κοντός και Μ. Μαρακάκης επιβεβαίωσαν την σταθερή και αμοιβαίως επωφελή συνεργασία τους και επεξεργάστηκαν νέες αναπτυξιακές προοπτικές στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών εργασιών.
Synetairistiki-Trapeza-Ipeirou-Epirus
ESG

Τρ. Ηπείρου: Στο Climanet για να γίνουν τα Ιωάννινα κλιματικά ουδέτερη πόλη

Η συμμετοχή των Ιωαννίνων στη συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μία αναπτυξιακή ευκαιρία με πολλαπλά οφέλη σε όλους τους τομείς, όπως η ενέργεια, τα κτίρια, η διαχείριση αποβλήτων και οι μεταφορές.