ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΕΛΤΑ

Στην έκδοση του πρώτου Απολογισμού Βιωσιμότητας προχώρησαν τα ΕΛΤΑ

Η εταιρεία ολοκλήρωσε τον Απολογισμό Βιωσιμότητάς της μετά από συνεργασία με την Choose Strategic Communications Partner, όπου καταγράφονται όλες οι κινήσεις για ευθυγράμμιση με τους κανόνες ESG.

Τον πρώτο Απολογισμό Βιωσιμότητας δημοσιοποίησαν τα ΕΛΤΑ, στον οποίο αποτυπώνεται η σημαντική πρόοδος της εταιρείας στα θέματα αειφορίας, αλλά και τις δεσμεύσεις της για ένα βιώσιμο μέλλον.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με την ολοκληρωμένη υποστήριξη της Choose Strategic Communications Partner, τα ΕΛΤΑ προχώρησαν στην έκδοση του Απολογισμού Βιωσιμότητας 2021 ακολουθώντας τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα GRI, τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, καθώς και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η Choose υποστήριξε τα ΕΛΤΑ σε όλη τη διαδρομή αναφορικά με τα θέματα βιωσιμότητας, όπως αποτυπώνονται στο τρίπτυχο ESG (Environmental, Social, Governance): από τη συλλογή και  την επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων, μέχρι την ορθή αποτύπωση και δημοσιοποίησή τους, σύμφωνα με τα εν λόγω πρότυπα και τους κανόνες της ΕΕ. 

Επιπλέον, συνέβαλε στην καταγραφή και την ιεράρχηση των ουσιαστικών θεμάτων για την εταιρεία από τη σκοπιά της βιώσιμης ανάπτυξης, οργανώνοντας και υλοποιώντας τη Μελέτη Ουσιαστικότητας (Materiality Assessment) σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Παράλληλα, υποστηρίζει τα ΕΛΤΑ στη δημιουργία των κατάλληλων δομών και διαδικασιών για την συστηματική παρακολούθηση, αλλά και τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεων τους στα θέματα βιωσιμότητας. 

H προσαρμογή στις επιταγές της αειφορίας και η δημοσιοποίηση αναλυτικών στοιχείων με βάση τα πρότυπα ESG είναι μονόδρομος για τις εταιρείες προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά κεφάλαια, να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τα ενδιαφερόμενα μέρη, να ευθυγραμμιστούν με τις νέες εθνικές και ευρωπαϊκές κανονιστικές απαιτήσεις που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τον Κλιματικό Νόμο και το EU Taxonomy και φυσικά να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα ρίσκα και τους κινδύνους από την κλιματική κρίση, εξασφαλίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. 

Η δημοσίευση του πρώτου Απολογισμού Βιωσιμότητας των ΕΛΤΑ, με την υποστήριξη της Choose, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι έχουν ενσωματώσει οργανικά αυτές τις επιταγές στους στόχους και τη λειτουργία τους και αποτυπώνει την ισχυρή δέσμευσή τους να αναπτύσσονται με σεβασμό στο περιβάλλον, με κοινωνική και εταιρική υπευθυνότητα, αλλά και πλήρη διαφάνεια. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα ΕΛΤΑ ολοκληρώνουν την αναδιοργάνωση του δικτύου τους μέσα σε 4 μήνες

Tα ΕΛΤΑ προχώρησαν στην αναδιοργάνωση του δικτύου τους και τη μείωση του λειτουργικού του κόστους, με την ενοποίηση υποστελεχωμένων και μη κερδοφόρων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην επόμενη φάση περνάει ο στρατηγικός μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ

Στόχος της διοίκησης των ΕΛΤΑ αποτελεί η δημιουργία ενός ψηφιακού οργανισμού που θα συνδυάζει την καθολική κάλυψη με την διατήρηση όλων των σημείων εξυπηρέτησης αλλά και ψηφιακές λειτουργίας που θα προσφέρουν μια ολιστική λειτουργία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΤΑ: Πιθανές καθυστερήσεις συντάξεων σε 16 περιοχές της χώρας

Έπειτα από ειδοποίηση που έλαβαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν πως υπήρξε καθυστέρηση στην προώθηση προς τα ΕΛΤΑ των αιτηθέντων χρηματικών ποσών συντάξεων για 16 περιοχές της χώρας.