ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Motor Oil: Ενισχύει τις προσπάθειες για ανακύκλωση των μαγειρικών λαδιών

Διευρύνει τα σημεία συλλογής για την ανακύκλωση χρησιμοποιημένου λαδιού, τοποθετώντας ειδικούς κάδους σε 32 πρατήρια σε όλη τη χώρα. Στους 25.000 οι τόνοι απόβλητων ελαίων που συλλέγει ετησίως η Πράσινο Λάδι.

Δυνατότητα ανακύκλωσης του χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού παρέχει στους πολίτες η εταιρεία Πράσινο Λάδι, θυγατρική του Ομίλου Motor Oil η οποία όπως ανακοινώθηκε σήμερα, διευρύνει τα σημεία συλλογής οικιακού λαδιού αξιοποιώντας το εκτεταμένο δίκτυο των πρατηρίων AVIN και Shell.

Συγκεκριμένα 32 συνολικά πρατήρια, 10 της εταιρείας AVIN και 22 της Shell, έχουν τοποθετήσει ειδικούς κάδους για την ανακύκλωση του χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού, ενώ στόχος είναι περισσότερα πρατήρια του δικτύου, σε βάθος χρόνου, να διαθέτουν τους ειδικούς κάδους.

Η εταιρεία Πράσινο Λάδι, συλλέγει ετησίως περίπου 25.000 τόνους απόβλητων ελαίων, τους οποίους σήμερα ανακυκλώνει, χρησιμοποιώντας τους για παραγωγή πράσινου καυσίμου με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Όπως επισημαίνεται, το καύσιμο «βιοντίζελ από χρησιμοποιημένο οικιακό λάδι» είναι το καθαρότερο από τα γνωστά καύσιμα, με εξαιρετικά μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα (μείωση αερίων θερμοκηπίου κατά 88%) και είναι κατάλληλο για την κίνηση οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρησιμοποιημένα οικιακά λάδια είναι εξαιρετικά ρυπογόνα, επιβαρύνουν το σύστημα αποχετεύσεων και ευθύνονται για την αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας της υδρόβιας χλωρίδας και πανίδας.

«Πλέον, οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν έμπρακτα στην κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος απλά τοποθετώντας το χρησιμοποιημένο μαγειρικό τους λάδι (ελαιόλαδο, σπορέλαια [ηλιέλαιο, σογιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, βαμβακέλαιο, φοινικέλαιο], πυρηνέλαιο, παλιά ταγκισμένα λάδια) μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι και έπειτα αφήνοντάς το, σε έναν από τους ειδικούς κάδους που θα βρουν σε πολλά σημεία ανά την Ελλάδα με την ένδειξη Πράσινο Λάδι αλλά και σε επιλεγμένα πρατήρια AVIN και Shell», τονίζει η Motor Oil.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Elval: Δέσμευση για την προώθηση της ανακύκλωσης του αλουμινίου

Ο Παναγιώτης Τσερόλας, Sustainability Senior Manager της Elval, τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας στην υποστήριξη της διαμόρφωσης του πλαισίου και των αποτελεσματικών πολιτικών που απαιτούνται ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης και η κυκλικότητα των συσκευασιών αλουμινίου.