ΓΔ: 1234.51 1.12% Τζίρος: 57.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:06:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Τράπεζα της Ελλάδος
Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

Η Τράπεζα της Ελλάδος συμμετέχει στην παγκόσμια δράση «Η ώρα της Γης»

Η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζοντας τις δράσεις της για το κλίμα και το περιβάλλον, στηρίζει ενεργά τη δράση «Η ώρα της Γης» του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF).

Στο πλαίσιο του έργου και των δράσεων που υλοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος για τα θέματα του κλίματος και της βιωσιμότητας συμμετέχει και φέτος στη δράση «Η Ώρα της Γης», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 από τις 20.30 έως τις 21.30.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι μία από τις πρώτες κεντρικές τράπεζες που ασχολήθηκαν με το θέμα της κλιματικής αλλαγής και τα τελευταία 14 χρόνια έχει επιτύχει μια σειρά από ορόσημα.

Ανάμεσά τους η σύσταση της ΕΜΕΚΑ,  η ένταξη στο δίκτυο Κεντρικών Τραπεζών και Εποπτικών Αρχών για ένα πράσινο χρηματοπιστωτικό σύστημα (Network of Central Banks and Supervisors for Greening the Financial System - NGFS), η συμμετοχή στο εθνικό πρόγραμμα Life IP Adaptive Greece (2019-2026) και το γεγονός ότι είναι η πρώτη κεντρική τράπεζα παγκοσμίως που προσυπέγραψε τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής της πρωτοβουλίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (United Nations Environment Programme Finance Initiative - UNEP FI).

Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδος, ευθυγραμμιζόμενη με τη δράση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει δεσμευθεί για μία σειρά δράσεων  που αφορούν στην αντιμετώπιση ζητημάτων κλιματικής αλλαγής και βιωσιμότητας.

Η Ώρα της Γης

Η Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το 2007 από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) κάθε χρόνο στα τέλη Μαρτίου, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς να σβήνουν τον μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Η δράση έχει μεταφερθεί σε περισσότερες από 190 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, με εκατομμύρια ανθρώπων να συμμετέχουν σε αυτήν. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Giannis Stournaras, Trapeza tis Ellados, TtE
ESG

Γ. Στουρνάρας: Σημαντικότερη απειλή για τις κοινωνίες η κλιματική αλλαγή

Όπως σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι επιτακτική η ανάγκη έγκαιρης δράσης, επισημαίνοντας πως οι κεντρικές τράπεζες έχουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
ESG

Παρουσιάστηκε η εκδοτική σειρά «Τεκμήρια από το Ιστορικό Αρχείο» της ΤτΕ

Η σειρά αποτελεί έκδοση του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος και αναδεικνύει τον πλούτο του Ιστορικού Αρχείου της Τράπεζας της Ελλάδος μέσα από αδημοσίευτα έγγραφα.