ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δέσμευση του ομίλου Goody's - Everest για υπεύθυνη διαφήμιση

Ο όμιλος εντάχθηκε στο ελληνικό πλαίσιο δεσμεύσεων και κοινών εθελοντικών δράσεων το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και αποτελεί την πρώτη συμμετοχή από την αγορά της εστίασης.

Ο Όμιλος Goody’s-Everest συμμετέχει στο Ελληνικό Pledge, την εθελοντική πρωτοβουλία του ΣΕΒΤ για την αυτοδέσμευση των επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών σχετικά με τη διαφήμιση σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών.

Πρόκειται για ένα πλαίσιο δεσμεύσεων και κοινών εθελοντικών δράσεων το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της αντίστοιχης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας (EU Pledge) και στοχεύει στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Στην πρωτοβουλία, που υποστηρίζεται και από τον ΣΔΕ, συμμετέχουν ήδη 20 από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών, ενώ ο Όμιλος Goody’s-Everest είναι η πρώτη συμμετοχή από την αγορά της εστίασης.

Ο κ. Κοσμάς Κροκίδας, Group Marketing Director Goody’s-Everest, δήλωσε σχετικά: «Ως Όμιλος πιστεύουμε στην αυτοδέσμευση των επιχειρήσεων, ειδικά σε θέματα τόσο σοβαρά όπως η υγεία και η ασφάλεια των πελατών τους. Η εθελοντική μας συμμετοχή στο Ελληνικό Pledge αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της υπευθυνότητας που χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας και των σημάτων μας. Εξάλλου, ο προγραμματισμός των διαφημιστικών μας μηνυμάτων στα Μέσα εδώ και αρκετά χρόνια δεν περιλαμβάνει τη στόχευση σε προγράμματα που απευθύνονται παιδιά κάτω των 13 ετών, οπότε για εμάς η συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν αυτονόητη. Ευελπιστούμε ότι το παράδειγμά μας θα ακολουθήσουν και άλλες ελληνικές εταιρίες του κλάδου μας, ώστε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε σε έναν πιο σωστό και υπεύθυνο τρόπο λειτουργίας της αγοράς μας».

Ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΤ και συντονιστής της πρωτοβουλίας δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζουμε στο Ελληνικό Pledge τη Goody’s-Everest, πρώτη συμμετέχουσα εταιρεία από τον κλάδο της εστίασης. Η πρωτοβουλία αναδεικνύει έμπρακτα την υπευθυνότητα με την οποία η Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών, αλλά και η εστίαση, βελτιώνουν την επικοινωνία των προϊόντων τους, έχοντας πάντα τον καταναλωτή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, στην αντιμετώπιση ενός πολυπαραγοντικού προβλήματος υγείας, όπως είναι αυτό της παιδικής παχυσαρκίας».

Ο Όμιλος Goody’s-Everest είναι ο μεγαλύτερος όμιλος εστίασης στην Ελλάδα, λειτουργώντας και αναπτύσσοντας μερικά από τα πλέον δυναμικά σήματα στον κλάδο της εστίασης, όπως τα Goody’s Burger House, everest, Flocafé Espresso Room & La Pasteria. Μέσω των σημάτων του διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων με ξεχωριστό γευστικό αποτύπωμα και προσφέρει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Απασχολεί – άμεσα και έμμεσα – περισσότερους από 5.000 εργαζομένους, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία. Ο Όμιλος λειτουργεί 2 σύγχρονες μονάδες παραγωγής, ενώ εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πελάτες σε περισσότερα από 560 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Όμιλος Goody’s-Everest έχει δεσμευτεί εθελοντικά και ενσωματώνει στη λειτουργία του τις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact) συνεισφέροντας στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs) μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Σημαντική συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα της χώρας

Η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της εταιρείας ανέρχεται στα 686 εκατ. ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στο 0,4% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα εκτιμάται στα 505 εκατομμύρια ευρώ.
efood
ESG

Δίπλα στον καταναλωτή το efood με ανταγωνιστικές τιμές και προσφορές

Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού επιλέγονται βάσει τριών κεντρικών χαρακτηριστικών: να καλύπτουν βασικές ανάγκες, να είναι επώνυμα και να βρίσκονται ταυτόχρονα στις βασικές επιλογές (πιο δημοφιλή) των καταναλωτών του efood.
ESG

Συνεργασία e-food με We4all για την προστασία των ελληνικών δασών

Έως τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, οι χρήστες της πλατφόρμας του efood, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στον καθαρισμό και στην προστασία των δασών. Η δράση αυτή έρχεται μετά το πρόγραμμα όπου ανακαινίστηκαν τα σχολεία στη Β. Εύβοια.