ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: (από αριστερά) ο Βασίλης Ψάλτης CEO Ομίλου Alpha Bank, Όλγα Κεφαλογιάννη Υπουργός Τουρισμού και ο Γιώργος Χατζημάρκος Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου

Η Alpha Bank υπηρετεί διαχρονικά και με συνέπεια την έννοια του ESG

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank «οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον».

«Οι επιχειρήσεις είναι οντότητες που πρέπει με ενέργειές τους να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, με αφορμή την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Βασίλειος Ψάλτης στην Ρόδο, αισθητικής ανάπλασης και δενδροφύτευσης, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού. 

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος «οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, σέβονται αρχές και αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας και εφαρμόζουν δράσεις που ενισχύουν αυτή την αντίληψη. Αυτός είναι ο ορισμός της Εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης. Αυτές τις αρχές υπηρετεί διαχρονικά με συνέπεια η Alpha Bank».

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζάς μας κ. Βασίλειος Ψάλτης παρουσίασε στη Ρόδο έργο αισθητικής ανάπλασης και δενδροφύτευσης στις πυρόπληκτες περιοχές του νησιού. Σε μια μοναδική εκδήλωση ο Β. Ψάλτης παρουσίασε στους φορείς του νησιού την απόφαση της Τράπεζάς μας για τη στήριξη της εικόνας της Ρόδου σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό, τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και το αυτοχρηματοδοτούμενο έργο από την Alpha Bank για την αισθητική ανάπλαση κατά μήκος του οδικού δικτύου που συνδέει τις κοινότητες Γλύστρα, Κιοτάρι, Ασκληπιείο και Γεννάδι της Ρόδου.

Κατά μήκος του οδικού άξονα μεταφυτεύθηκαν περισσότερα από 1.700 δένδρα. Παράλληλα με το έργο αυτό η Alpha Bank υποστηρίζει χρηματοδοτικά την εκπόνηση μελέτης αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων ενώ υλοποιεί στα σχολεία δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης του νησιού το πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία στην πράξη» συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι του ομίλου αισθανόμαστε υπερήφανοι για κάθε τέτοια πρωτοβουλία της Τράπεζάς μας».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha bamk
ESG

Alpha Bank: Δεσμεύεται για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

Αναγνωρίζοντας την κοινωνική της ευθύνη, θα αποτελέσει την πρώτη ελληνική τράπεζα που συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών Net Zero Banking Alliance με στόχο να μηδενίσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050.
alpha bamk
ESG

Alpha Bank: Στον χρηματιστηριακό Δείκτη «FTSE4Good» για 7η συνεχή χρονιά

Η συμμετοχή της Τράπεζας στον Δείκτη, επιβεβαιώνει τα υψηλά επίπεδα κοινωνικής και περιβαλλοντικής της υπευθυνότητας και επιβραβεύει τις ενέργειές της για αναβάθμιση της εταιρικής της διακυβέρνησης.
alpha bamk
ESG

Alpha Bank: Επιτυχημένη η έκθεση «Η άλλη όψη του Νομίσματος»‭

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 ετών της Νομισματικής Συλλογής της‭ Alpha Bank‭, η Έκθεση, ελάχιστα ‬‬παραλλαγμένη, με τον τίτλο ‭«‭TWO SIDES ‭OF‬ THE SAME COIN‭»‭ ‭θα παρουσιαστεί στο ‭Μουσείο της ‬‬‬‬‬‬ Banca Naţională a României‭.