ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΠΟΜΙΔΑ: Ιστορική κοινωνική μεταρρύθμιση η μείωση φορολογίας των μισθωμάτων κύριας κατοικίας

Η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της ζητά συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να του παρουσιάσει τις προτάσεις για μεταρρύθμιση της φορολογίας των ιδιοκτητών ακινήτων.

Την πρόταση για μείωση της φορολογίας μισθωμάτων κύριας κατοικίας, που παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Συνέδριο των ιδιοκτητών ακινήτων, αναλύει η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά την υιοθέτηση της πρότασης στο πλαίσιο των φορολογικών ελαφρύνσεων που σχεδιάζονται, επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει ιστορική κοινωνική μεταρρύθμιση και θα ωφελήσει άμεσα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές:

  • Τους ενοικιαστές κατοικιών, παλαιούς και νέους, γιατί θα φέρει μεγάλο αριθμό κατοικιών στην αγορά.
  • Τους εκμισθωτές κατοικιών γιατί θα εκλογικεύσει τη φορολογική τους επιβάρυνση.
  • Τους εκμισθωτές βραχυχρονίων μισθώσεων αφού θα οδηγήσει εκτός πλατφορμών πληθώρα καταλυμάτων σε περιοχές που δεν προσφέρονται για τουριστική αξιοποίηση
  • Το Ελληνικό Δημόσιο γιατί η δημοσιονομική απώλεια θα υπερκαλυφθεί από τη φορολόγηση δεκάδων χιλιάδων νέων μισθώσεων κύριας κατοικίας.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά εξάλλου συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να του παρουσιάσει τις προτάσεις για μεταρρύθμιση της φορολογίας των ιδιοκτητών ακινήτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση λειτουργίας της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Με την επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς ζητά επίσης την άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς «για να σας υποβάλλουμε τις προτάσεις μας για την περαιτέρω αδιάλειπτη συνέχιση της λειτουργίας της πλατφόρμας αυτής».
tzogos-tyxera paixnidia-sillipseis-Irakleio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BTA: 36.000 έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Ευάλωτων Παικτών τυχερών παιχνιδιών

Μετά μια διακοπή δύο ετών, που ρυθμίστηκε με νομοθετικές αλλαγές, στα τέλη του 2022 η NRA άρχισε ξανά να διατηρεί τον κατάλογο των ατόμων που πιστεύει ότι έχουν ή θα μπορούσαν να αναπτύξουν εθισμό στον τζόγο.