Φώτο: Shutterstock

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA με σχέδιο επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο πρόεδρος της UEFA αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Κέφεριν, συναντήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στην Ελβετία, και του μετέφερε την προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού για να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της UEFA αποδέχθηκε την πρόσκληση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Επίσης, ο υπουργός συναντήθηκε και με αξιωματούχους της UEFA για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Σχέδιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της FIFA σε δήλωσή του εξέφρασε τη συμφωνία του με την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα ο Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε: «Οι κυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η σωματική δραστηριότητα αποτρέπει 4.600 πρόωρους θανάτους στην Ελλάδα ετησίως

Εκτιμήθηκε ότι, λόγω της σωματικής δραστηριότητας, ο αριθμός των πρόωρων θανάτων είναι κατά μέσο όρο 15% χαμηλότερος κάθε χρόνο (14% για τις γυναίκες και 16% για τους άνδρες), από ό,τι θα ήταν χωρίς τη σωματική άσκηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς αλλαγές η ΚΥΑ για την κατ΄ εξαίρεση χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων

Και για την επόμενη εβδομάδα επιτρέπεται η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων, κλειστών και ανοιχτών, καθώς και ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, από αθλητές σωματείων, ΑΑΕ και ΤΑΑ ηλικίας 13 ετών και άνω.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ήρθαν για να μείνουν τα ποδήλατα στους ελληνικούς δρόμους;

Στροφή των Ελλήνων προς τη χρήση ποδηλάτου παρατηρήθηκε στη διάρκεια της καραντίνας. Τώρα, δημιουργούνται προσωρινοί ποδηλατοδρόμοι στην Αθήνα για να γίνει αυτή η αλλαγή μέρος της καθημερινότητά μας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν αύριο οι αθλητικοί χώροι του δήμου Αθηναίων - Ποιοι θα έχουν πρόσβαση

Ο ΟΠΑΝΔΑ, έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με την ΚΥΑ και τις οδηγίες της υγειονομικής επιστημονικής επιτροπής της Γ.Γ.Α..