ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
trakter
APE

Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις τιμές στο βαμβάκι και ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, καθώς Όπως υποστηρίζουν ότι οι τιμές δεν καλύπτουν καν το κόστος παραγωγής και είναι 20% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου ετοιμάζουν την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, (ΕΟΑΣΝΛ), σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις τιμές στο βαμβάκι και ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη. Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, σε ανακοίνωση τους, «οι τιμές δεν καλύπτουν καν το κόστος παραγωγής, είναι 20% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η απώλεια εισοδήματος, καθώς εμφανίζονται πολύ περισσότερα καλλιεργούμενα στρέμματα βαμβακιού με συνέπεια να μειωθεί ακόμη περισσότερο η συνδεδεμένη ενίσχυση».

Επίσης, οι αγρότες ασκούν κριτική στην διεπαγγελματική οργάνωση βάμβακος αναφέροντας ότι «κουμάντο κάνουν οι εκκοκιστές, δεν διασφαλίζει σε καμιά περίπτωση τα συμφέροντα των παραγωγών, είναι εργαλείο για την μεγαλύτερη κερδοσκοπία τους σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών».

«Αυτό που ζητάνε οι βαμβακοπαραγωγοί είναι να πληρωθούν τον ιδρώτα τους σε τιμή αντίστοιχη της εξαιρετικής ποιότητας του βαμβακιού, τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα βιώσιμο εισόδημα για τις ανάγκες τους και τον οικογενειακό προγραμματισμό, εναρμονισμένη και με την χρηματιστηριακή τιμή του προϊόντος. Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να εκμεταλλεύονται τον κόπο μας πουλώντας κοψοχρονιά το προϊόν μας» αναφέρουν μεταξύ άλλων, οι αγρότες στην ανακοίνωση τους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγρότες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο μελετά το ΥΠΟΙΚ

Εντός του Οκτώβρη επίκειται η πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων προς τις τράπεζες για την ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω του οποίου προβλέπεται να «πέσουν» στην αγορά περί τα 400 εκατ. ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται πληρωμές 76 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2023

Με την πληρωμή αυτή έχουν καταβληθεί σε διάστημα δύο μηνών 130 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς, ενώ προβλέπεται η εξόφληση όλων των οφειλόμενων αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του Ά εξαμήνου του 2024.
XRIMATA, MONEY, METRITA, EURO
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΑ για προκαταβολή 50% για ζημιές σε καλλιέργειες στις πυρκαγιές του 2023

Με την ΚΥΑ παρέχεται προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από τις πυρκαγιές.