ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astinomia, astynomia, ELAS
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

ΕΛΑΣ: Χωρίς ζώνη ασφαλείας και κράνος οι οδηγοί στην Κρήτη

Σκοπός των ελέγχων ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών και όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οχήματα και οδηγούς.

Χωρίς ζώνη ασφαλείας, χωρίς κράνος και με το πόδι στο γκάζι οδηγούσαν οι Κρητικοί κατά το χρινικό διάστημα από τις 14 έως και τις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τροχονομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στο νησί.

Σκοπός των ελέγχων ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών και όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οχήματα και οδηγούς, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 8.150 οχήματα και βεβαιώθηκαν 2.134 παραβάσεις, ως ακολούθως:

Υπερβολική ταχύτητα 107, μη χρήση προστατευτικού κράνους 140, μη χρήση ζώνης ασφαλείας 141, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 95, χρήση κινητού τηλεφώνου 47, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 22, αντικανονικό προσπέρασμα 38, αντικανονικοί ελιγμοί 41, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 21, λοιπές παραβάσεις 1.482.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aνακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς

Έξω από το Κιλκίς στην Εθνική Οδό πριν τους Ευζώνους, στο 521ο χιλιόμετρο του ΠΑΘΕ, σημειώθηκε το τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο και δύο αυτοκίνητα, λίγο μετά τις 7 το πρωί της Κυριακής (10.09.2023), που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Σύντομα σε λειτουργία το έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Οι τελικές εργασίες και δοκιμές θα εκτελούνται καθημερινά σε διαφορετικές οδούς, στις υφιστάμενες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται κανονικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβάσεις για έργα οδικής ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης υπέγραψε με τους αναδόχους εργολάβους συμβάσεις ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, για την οδική ασφάλεια σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.