ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Αρνητικά και τα πέντε δείγματα που έχουν εξεταστεί για κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη

Το ένα δείγμα, σύμφωνα με τη Γεωργία Γκιούλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής μικροβιολογίας στο ΑΠΘ, είναι από ασθενή που εμφάνισε συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό και είχε έρθει από την Κίνα πριν από δέκα ημέρες

Συνολικά πέντε είναι τα δείγματα, ύποπτα για κοροναϊό, που έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα στο εργαστήριο μικροβιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανάμεσα τους και το δείγμα από ένα τετράχρονο παιδί, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων η διευθύντρια του Εργαστηρίου Άννα Παππά.

«Μέχρι τώρα έχουμε παραλάβει πέντε δείγματα, τα οποία έχουμε δουλέψει και είναι όλα αρνητικά», υπογράμμισε η κ. Παππά, εξηγώντας: «είναι πολύ οργανωμένη η διαδικασία, ο κλινικός γιατρός ενημερώνει άμεσα εάν υπάρχει υποψία ότι πρέπει να γίνει έλεγχος για κοροναϊό. Παραλαμβάνουμε το δείγμα και σε μιάμιση ώρα μπορούμε να γνωρίζουμε εάν το δείγμα είναι θετικό ή αρνητικό».

Το ένα δείγμα, σύμφωνα με τη Γεωργία Γκιούλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής μικροβιολογίας στο ΑΠΘ, είναι από ασθενή που εμφάνισε συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό και είχε έρθει από την Κίνα πριν από δέκα ημέρες. «Εξετάσαμε επίσης δείγμα και από ένα τετράχρονο παιδάκι, το οποίο εμφάνισε συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και είχε ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη και άλλα τρία δείγματα από ασθενείς με αντίστοιχη συμπτατολογία, τα οποία είχαν ταξιδέψει και είχαν περάσει από διεθνή αεροδρόμια», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Γκιούλα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας: Νέο ΕΣΥ και πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε στη Βουλή ότι το νέο Ταμείο Καινοτομίας θα ενισχύσει το ΕΣΥ, διασφαλίζοντας πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες, με βιώσιμο και διαφανές μοντέλο, βασισμένο σε διεθνείς πρακτικές.
Αεροδρόμιο Άμστερνταμ ΚΛΜ
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Αρνητική στον χανταϊό η αεροσυνοδός της KLM στο Άμστερνταμ

Αρνητική στον ιό βρέθηκε αεροσυνοδός της KLM, που είχε ήπια συμπτώματα χανταϊού και νοσηλεύτηκε στο Άμστερνταμ, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ. Είχε έρθει σε επαφή με 69χρονη επιβάτιδα που πέθανε από τον ιό στην Ολλανδία.
Διαδήλωση στο Μπανγκλαντές
ΔΙΕΘΝΗ

Μπανγκλαντές: 320 νεκροί από τη χειρότερη επιδημία ιλαράς 20 ετών

Πάνω από 50.000 κρούσματα και 320 νεκροί από ιλαρά στο Μπανγκλαντές από τον Μάρτιο, στη χειρότερη επιδημία 20ετίας. Τα νοσοκομεία γεμάτα άρρωστα παιδιά, όπως η 3χρονη Αφία που νοσηλεύεται λόγω μη ολοκληρωμένου εμβολιασμού.
Γυμναστική και διατροφή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σόγια και όσπρια μειώνουν τον κίνδυνο υπέρτασης σύμφωνα με νέα μελέτη

Μελέτη στο BMJ δείχνει ότι η κατανάλωση σόγιας και οσπρίων συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο υπέρτασης και καρδιαγγειακών νοσημάτων, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων από δώδεκα μεγάλες μελέτες σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ.
Κτίριο ΠΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίκαλα: Η υποκινητικότητα απειλεί την υγεία της νέας γενιάς

Η υποκινητικότητα είναι η 4η αιτία θανάτου παγκοσμίως, με μεγάλο κόστος για τις κοινωνίες. Οι Έλληνες είναι από τους πιο ανενεργούς στην Ευρώπη, ενώ σχεδόν τα μισά παιδιά και το 80% των εφήβων δεν ασκούνται επαρκώς, προκαλώντας προβλήματα υγείας.