ΓΔ: 2087.17 -1.09% Τζίρος: 253.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φάρμακα και χάπια
Στο προσκήνιο πακέτα χαπιών, φιαλίδια και ιατρικός εξοπλισμός σε φαρμακευτικό περιβάλλον.

Σημαντική μείωση των τιμών των φαρμάκων ηπατίτιδας C

Επετεύχθη σημαντική μείωση στις τιμές των φαρμάκων, σε σχέση με τις τιμές οι οποίες είχαν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια προηγούμενης διαπραγμάτευσης, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του.

Με απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ολοκληρώθηκε από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα της ηπατίτιδας C. Αυτό συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό όφελος για τη χώρα, καθώς επετεύχθη σημαντική μείωση στις τιμές των φαρμάκων, σε σχέση με τις τιμές οι οποίες είχαν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης που διεξήγαγε η προηγούμενη Επιτροπή, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του.

«Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Επιτροπή Διαπραγμάτευσης αναδιοργάνωσε τη διαδικασία, θέτοντάς τη σε νέες βάσεις και την επανεκκίνησε για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας C. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, συμφωνήθηκε επίσης η αναδρομική ισχύς της εν λόγω συμφωνίας, προκειμένου να διασφαλιστούν σημαντικότατες εκπτώσεις, πέραν των προκαθορισμένων, clawback και rebate και η μείωση του κόστους για το 2ο εξάμηνο του 2019», τονίζει χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένη Γάζα κτίρια
ΔΙΕΘΝΗ

Υπουργείο Υγείας Χαμάς: 67.869 νεκροί στη Γάζα από την αρχή του πολέμου

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, οι νεκροί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου 2023 ανέρχονται πλέον σε 67.869, μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τον απολογισμό να παραμένει ανοιχτός.
Σημαία Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα και Βιετνάμ: Νέες διμερείς συμφωνίες συνεργασίας

Η Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ υπέγραψαν νέες συμφωνίες συνεργασίας σε τομείς όπως η άμυνα, η διπλωματία και η υγεία, χωρίς να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες, σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA.