ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
europa 2 celestyal crystal thessaloniki
φωτό: Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) A.E.

Οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας - Κίνας - ΕΕ στο 2ο συνέδριο γεωπολιτικής

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, θα γίνουν παρουσιάσεις για θέματα όπως η ελληνική εξωτερική πολιτική και η συμβολή της ομογένειας στην προώθηση των ελληνικών θεμάτων αλλά και η ενέργεια στη βόρεια Ελλάδα.

Θέματα γεωπολιτικής, γεωστρατηγικής και γεωοικονομίας θα τεθούν στο 2ο Συνέδριο με θέμα «παράγοντες μετάβασης γεωπολιτικής ισχύος και προκλήσεις ασφαλείας» που διοργανώνεται από αύριο ως και την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού και οικονομικού Πολυσυνεδρίου Money Show που θα πραγματοποιηθεί για 32η φορά.

Το συνέδριο γεωπολιτικής διοργανώνουν το Ινστιτούτο Αλέξανδρος Παπαναστασίου (ΙΝ.Α.Π.), το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), το Κέντρο Αριστείας Ακρόπολις (COE Acropolis), η Strategy International (SI), το Geneva Centre for Security Policy (GCSP), η Ελληνική Εταιρεία Γεωγραφικών Μελετών «Ο Στράβων», και το Ινστιτούτο Έρευνας και Μελέτης «Θουκυδίδης».

Αντικείμενο των συνεδριάσεων που θα πραγματοποιηθούν θα είναι, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας - Κίνας - ΕΕ, η κινητικότητα στην Ασία και την Αφρική, η εθνική στρατιωτική στρατηγική και επιχειρησιακή τέχνη, οι αμυντικοί εξοπλισμοί και η αμυντική βιομηχανία, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι διεθνείς οργανισμοί και το διεθνές δίκαιο, η γεωπολιτική της θάλασσας και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Στο συνέδριο, άλλωστε, θα γίνουν παρουσιάσεις για θέματα όπως η ελληνική εξωτερική πολιτική και η συμβολή της ομογένειας στην προώθηση των ελληνικών θεμάτων, η ενέργεια στη βόρεια Ελλάδα, οι ζώνες κυριαρχίας, η πολιτιστική κληρονομιά, ο γεωπολιτικός ρόλος της Θεσσαλονίκης, η αμυντική βιομηχανία, οι λιμενικές υποδομές, το δημογραφικό ζήτημα και το μεταναστευτικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

USA-Congress
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλληνας επιχειρηματίας συνελήφθη για μεταφορά τεχνολογίας στους Ρώσους

Ο Νικόλαος Μπογονικολός κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για συνωμοσία με σκοπό τη μεταφορά ευαίσθητης στρατιωτικής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για πυρηνικές δοκιμές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλησιάζουν στον δράστη που διέρρευσε τα έγγραφα του Πενταγώνου

Η διαρροή αυτή, μοιάζει να είναι η σοβαρότερη που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια, καθώς φωτογραφίες ευαίσθητων εγγράφων αναρτήθηκαν στο Discord και σε άλλες πλατφόρμες, όπως 4Chan, Telegram και Twitter.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ» και στην επίσκεψη του Μάικ Πομπέο.
biden-usa
ΔΙΕΘΝΗ

Πυραύλους μεγάλης εμβέλειας έστειλε μυστικά ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Ο Μπάιντεν ενέκρινε κρυφά τη μεταφορά των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS τον Φεβρουάριο και συμπεριλήφθηκαν αθόρυβα στο πακέτο βοήθειας 300 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε στις 12 Μαρτίου.
biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Βοήθεια σε Ουκρανία - Ισραήλ και απαγόρευση TikTok επικύρωσε ο Μπάιντεν

Ο νόμος προβλέπει τη χορήγηση 61 δισεκ. δολαρίων σε βοήθεια στην Ουκρανία, άλλων 26 δισεκ. στο Ισραήλ, 1 δισεκ. σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα και 8 δισεκ. δολάρια για να αντισταθμιστεί η στρατιωτική ισχύς της Κίνας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζ. Πάιατ: Η Ελλάδα και η ΔΕΗ παράδειγμα για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη

«Η ΔΕΗ αποτελεί δύναμη σταθερότητας και ηγέτη στην ενεργειακή μετάβαση», τόνισε ο κ. Στάσσης, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή.