ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τα μεσάνυχτα λήγει η διορία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Από αύριο, Παρασκευή 1η Μαρτίου, οι υπόχρεοι θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμο, δηλαδή να πληρώσουν το διπλάσιο του ποσού των τελών, που κανονικά αντιστοιχεί στο αυτοκίνητό τους.

Δυνατότητα μέχρι σήμερα, 29 Φεβρουαρίου 2024, έχουν οι πολίτες προκειμένου να τακτοποιήσουν σημαντικές εκκρεμότητες φορολογικού και ασφαλιστικού ενδιαφέροντος και να αποφύγουν πρόστιμα και ποινές από ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ.

Αυτό σημαίνει ότι από αύριο, Παρασκευή 1η Μαρτίου, οι υπόχρεοι θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμο, δηλαδή να πληρώσουν το διπλάσιο του ποσού των τελών, που κανονικά αντιστοιχεί στο αυτοκίνητό τους.

Η διαδικασία εκτύπωσης και πληρωμής είναι πάντως πολύ απλή και μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.

Πιο συγκεκριμένα, έως αύριο θα πρέπει:

  • να πραγματοποιηθεί η οριστικοποίηση από το διαχειριστή ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης, της εικόνας του «Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» για το προηγούμενο έτος και υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων βραχυχρόνιας διαμονής.
  • να γίνει η υποβολή ανέκκλητης δήλωσης για τη δυνατότητα επιλογής υποβολής ξεχωριστών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος συζύγων.
  • να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων. Η εκπρόθεσμη πληρωμή τους, όπως και η μη καταβολή τους, επισύρει πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.
  • να διευθετηθούν τα χρέη των μη μισθωτών οφειλετών του ΕΦΚΑ όσον αφορά τις εισφορές για το 2023, είτε αποπληρώνοντας το σύνολό τους, είτε ρυθμίζοντας το ποσό που εκκρεμεί, καθώς αύριο 29 Φεβρουαρίου 2024 λήγει η ισχύουσα από το περασμένο καλοκαίρι ασφαλιστική τους ικανότητα και θα μείνουν από την Παρασκευή 1η Μαρτίου χωρίς περίθαλψη και φάρμακα
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέα ενημέρωση και εξυπηρέτηση πλημμυροπαθών στη Λάρισα

Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για όλα ακίνητα που επλήγησαν από πλημμύρες και λοιπές καταστροφές από 1/7/2023, με βάση τις αιτήσεις απαλλαγής που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα Αρωγή.
autokinita, autos, cars
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνουν στο ψηφιακό πορτοφόλι του Gov οι πληροφορίες των αυτοκινήτων

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν μεταξύ άλλων τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και το αποτέλεσμα του ΚΤΕΟ και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου.