ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νόμιμη η βίαιη προσαγωγή προστατευόμενων μαρτύρων, λέει ο εισαγγελέας

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος με επιστολή του δικαιώνει την απόφαση της προανακριτικής για την βίαιη προσαγωγή των δυο προστατευόμενων μαρτύρων.

Δικαιώνει την απόφαση για βίαιη προσαγωγή των δυο προστατευόμενων μαρτύρων ώστε να εξεταστούν για την υπόθεση Novartis, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος με ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε προς την υπηρεσία προστασίας μαρτύρων της ΕΛΑΣ.

Στην αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ανέφεραν ότι είναι παράνομη και καταχρηστική η διαδικασία που ακολούθησε η πλειοψηφία της προανακριτικής όσον αφορά την διαδικασία εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων και στη συνέχεια, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει πως «Δεν υπεισερχόμεθα σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρτικής εξέτασης αναφορικά με την κλήτευση, την εξέταση των υπό καθεστώς προστασίας τελούντων μαρτύρων και την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής».

Ο αντιεισαγγελέας με την επιστολή του σημειώνει πως το πως θα γίνει η κλήτευση, η εξέταση των μαρτύρων, είναι θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της προανακριτικής που έχει απόλυτο δικαίωμα να εκδώσει ένταλμα βίαιης προσαγωγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος αναλαμβάνει χρέη εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο

Ο κ. Ντογιάκος έχει κατά καιρούς χειριστεί πλήθος σημαντικών υποθέσεων με την κορυφαία να αποτελεί η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναλαμβάνει η Ευαγγελία Νίκα
thanou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Βγενόπουλου εναντίον Θάνου

Εισαγγελική έρευνα, με τη μορφή του κατεπείγοντος, θα διενεργηθεί εκ νέου για τη μήνυση που είχε καταθέσει ο εκλιπών επιχειρηματίας, εξαιτίας των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρειος Πάγος: Σταματά η αυτόφωρη διαδικασία για μηνύσεις αντιεμβολιαστών

Η απόφαση αφορά μηνύσεις που κατατίθενται ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές από αντιεμβολιαστές και εφαρμόζεται μετά από εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.