ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Και δεύτερο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Πρόκειται για ένα από τα παιδιά της 38χρονης η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα κι άλλων ύποπτων κρουσμάτων.

Θετικό στον κοροναϊό ήταν το δείγμα ενός εκ των παιδιών της 38χρονης η οποία νοσηλεύεται σε καραντίνα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Το παιδάκι είναι το δεύτερο άτομο στη χώρα μας που νοσεί από τον κοροναϊό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο σχολείο για τουλάχιστον δύο ημέρες μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο.

Αυτό, εκ των πραγμάτων, σημαίνει ότι είναι αρκετά πιθανό να υπάρχουν κι άλλα άτομα τα οποία έχουν εκτεθεί στον ιό. Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο παραμένει από σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους, ενώ έγινε και απολύμανση.

Πρόκειται για το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη την Τετάρτη αποφασίστηκε το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης να παραμείνει κλειστό σήμερα για προληπτικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κι άλλων ύποπτων κρουσμάτων, με την αγωνία να είναι μεγάλη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για το θάνατο του Δημ. Καλλιάνου

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές εναντίον γιατρών διότι δεν έβαλαν τον πατέρα του σε ΜΕΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανταλλαγή δεδομένων Υγείας εντός της ΕΕ

Με τον Eυρωπαϊκό Xώρο Δεδομένων Υγείας οι πολίτες θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα υγείας, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλο κράτος μέλος.