Φώτο: Shutterstock

Και δεύτερο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Πρόκειται για ένα από τα παιδιά της 38χρονης η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα κι άλλων ύποπτων κρουσμάτων.

Θετικό στον κοροναϊό ήταν το δείγμα ενός εκ των παιδιών της 38χρονης η οποία νοσηλεύεται σε καραντίνα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Το παιδάκι είναι το δεύτερο άτομο στη χώρα μας που νοσεί από τον κοροναϊό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο σχολείο για τουλάχιστον δύο ημέρες μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο.

Αυτό, εκ των πραγμάτων, σημαίνει ότι είναι αρκετά πιθανό να υπάρχουν κι άλλα άτομα τα οποία έχουν εκτεθεί στον ιό. Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο παραμένει από σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους, ενώ έγινε και απολύμανση.

Πρόκειται για το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη την Τετάρτη αποφασίστηκε το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης να παραμείνει κλειστό σήμερα για προληπτικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κι άλλων ύποπτων κρουσμάτων, με την αγωνία να είναι μεγάλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το απόγευμα η απομάκρυνση των επιβατών από το πλοίο Ελ. Βενιζέλος

Σε ξενοδοχεία θα μεταφερθούν 180 άτομα από τα 261 που θα απομακρυνθούν από το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» που βρίσκεται δεμένο σε ειδικό αποκλεισμένο χώρο, και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τον επαναπατρισμό τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Επιστρατεύει» και τα Κέντρα Υγείας στη μάχη του κορονοϊού η κυβέρνηση

Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας αποκλειστικά για COVID-19 και εκείνα που θα εξυπηρετούν τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα και παράλληλα σχεδιάζεται και η κατ οίκον επίσκεψη γιατρών.