ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, νοσηλεύεται στο «Αττικόν»

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Ιταλία. Καλή κρίνεται η κατάσταση της υγείας της.

Το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν». Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, μία γυναίκα 38 ετών διαγνώστηκε με κοροναϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ είχε γυρίσει από ταξίδι στην Ιταλία, όντας το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα της επιδημίας στη χώρα μας.

Χθες, θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε και ο δεκάχρονος γιος της 38χρονης, ενώ το σχολείο στο οποίο φοιτά, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, θα παραμείνει κλειστό για ακόμα 14 μέρες τουλάχιστον.

Τέλος, θετική στον κοροναϊό διεγνώσθη και μία γυναίκα 40 ετών από την Αθήνα. Η ασθενής εργάζεται σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην Αθήνα, το οποίο απολυμάνθηκε, ενώ εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στον Ερυθρό Σταυρό, σε λειτουργία ανακαινισμένα ΤΕΠ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ανακαινισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», επισημαίνοντας τη σημασία της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 15 δημοτικά σχολεία οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία

Δεκαπέντε δημοτικά σχολεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, 9:00-13:00, στο 87ο Δημοτικό (Δελφών), με στήριξη του ΓΝ «Άγιος Παύλος».
Γυμναστική και διατροφή
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής αυξάνουν τη μακροζωία και βελτιώνουν την υγεία

Σύμφωνα με δύο μεγάλες μελέτες του «The Lancet», έστω και λίγα λεπτά παραπάνω άσκησης, λιγότερος καθιστικός χρόνος ή βελτιωμένος ύπνος και διατροφή μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην μακροζωία και τη συνολική υγεία.