ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, νοσηλεύεται στο «Αττικόν»

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Ιταλία. Καλή κρίνεται η κατάσταση της υγείας της.

Το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν». Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, μία γυναίκα 38 ετών διαγνώστηκε με κοροναϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ είχε γυρίσει από ταξίδι στην Ιταλία, όντας το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα της επιδημίας στη χώρα μας.

Χθες, θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε και ο δεκάχρονος γιος της 38χρονης, ενώ το σχολείο στο οποίο φοιτά, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, θα παραμείνει κλειστό για ακόμα 14 μέρες τουλάχιστον.

Τέλος, θετική στον κοροναϊό διεγνώσθη και μία γυναίκα 40 ετών από την Αθήνα. Η ασθενής εργάζεται σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην Αθήνα, το οποίο απολυμάνθηκε, ενώ εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανταλλαγή δεδομένων Υγείας εντός της ΕΕ

Με τον Eυρωπαϊκό Xώρο Δεδομένων Υγείας οι πολίτες θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα υγείας, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλο κράτος μέλος.