ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νέο ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων

Πρόεδρος είναι ο Νικόλαος Μαυρίκος. Α΄αντιπρόεδρος ανέλαβε ο Χριστόφορος Παπαχαστάς, Β΄αντιπρόεδρος ο Δημήτριος Μαντούβαλος, γενικός γραμματέας ανέλαβε ο Παναγιώτης Δεγρέας και ταμίας η Μαρία Περπεροπούλου - Ρεπούσκου.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων. Πρόεδρος είναι ο Νικόλαος Μαυρίκος. Α΄αντιπρόεδρος ανέλαβε ο Χριστόφορος Παπαχαστάς, Β΄αντιπρόεδρος ο Δημήτριος Μαντούβαλος, γενικός γραμματέας ανέλαβε ο Παναγιώτης Δεγρέας και ταμίας η Μαρία Περπεροπούλου - Ρεπούσκου.

Θέσεις σύμβουλων ανέλαβαν οι: Νίκη Πανούσου - Κωνσταντέλου, ο Μιχαήλ Νομικός, ο Μερκούριος Πανουτσόπουλος και ο Απόστολος Πεντίδης.

Οι στόχοι που έθεσε ο νέος πρόεδρος είναι:

  • Η βελτίωση των συνθηκών και των όρων ανταγωνισμού των μελών του συλλόγου σε ένα πανευρωπαϊκό ανταγωνιστικό περιβάλλον.
  • Η βελτίωση των τελωνειακών διαδικασιών στα πλαίσια του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα και του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος που προβλέπεται σύμφωνα με το Πολυετές Σχέδιο Στρατηγικής (Mulitannual Strategic Plan M.A.S.P).
  • Η συνέχιση των προσπαθειών για χορήγηση απαλλαγής από εισαγωγικό δασμό, ΕΦΚ και ΦΠΑ για τα τροφοεφόδια που παραδίδονται σε πλοία που εκτελούν πλόες εξωτερικού.
  • Υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης   για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε ειδικότητες εφοδιαστικής αλυσίδας.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό τους βίο

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για τους νέους ναυτικούς, όσο και για τους παλαιότερους, καθώς θα μπορούν να έχουν μηχανογραφημένη εικόνα των τελευταίων χρόνων του ασφαλιστικού τους βίου. 
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής για το τραγικό γεγονός στη Γλυφάδα

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα», ενώ χαρακτηρίζει τον δράστη «κοινό δολοφόνο».
Farmaka, Medicines, Drugs, Pills, Ygeia, Health
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίδραση φαρμακοποιών στην άρση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων

Όπως αναφέρει ο σύλλογος «η απόφαση αυτή μας βρίσκει εντελώς αντίθετους καθώς θεωρούμε ότι θα επανέλθει η αγωνία και η ανασφάλεια των πολιτών για την εξασφάλιση της θεραπευτικής τους αγωγής».