ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:11:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σε μια μέρα απετράπησαν 7.000 προσπάθειες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Από την στιγμή της απόφασης της Τουρκίας να αφήσει ανεξέλεγκτα τα σύνορα έχουν αποτραπεί 34.778 προσπάθειες μεταναστών και προσφύγων να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

Περίπου 7.000 παράνομες είσοδοι απετράπησαν στην περιοχή του Έβρου μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ ταυτόχρονα έγιναν 24 συλλήψεις. Παράλληλα συνολικά 13 άτομα έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν σήμερα από το λιμάνι της Μυτιλήνης για το λιμάνι του Δικελί σε εφαρμογή της κοινής δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το 24ωρο από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν 24 άτομα και οι περισσότεροι προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ενώ εμποδίστηκαν 6.955 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Συνολικά, για το πενθήμερο από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου (29/2) έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (5/3) ο απολογισμός αναφέρει πως έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 34.778 περιπτώσεις και έχουν συλληφθεί 244 πρόσωπα.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε σαφές ότι με βάση την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της Κυριακής οι άνθρωποι που εισέρχονται μετά την Κυριακή στη χώρα μας θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση, δεν θα καταγράφονται και δεν θα μπορούν να θέσουν αίτημα ασύλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά όσο χρειαστεί… Δεν θα περάσει κανείς. Αν θέλει να μπει κανείς, θα μπει από την πόρτα, από νόμιμη πύλη εισόδου, δεν θα μπει από το παράθυρο. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας» ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γίνουν κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «αν υπάρχει εναλλακτική λύση θα τη δούμε» και συμπλήρωσε οτι «είναι όλα ανοιχτά… Δεν είναι εναλλακτική λύση η Μόρια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσφυγικό και ελευθερία του Τύπου προβλημάτισαν την Ελλάδα το 2022

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην παγκόσμια έκθεσή του για το 2022 σημειώνει ότι δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στην έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο δείχνει τουρκικές ακταιωρούς να κατευθύνουν λέμβους προς την Ελλάδα

Bίντεο που δημοσιοποίησε περιλαμβάνει στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά, που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες βορειοανατολικά της νήσου Λέσβου, πλησίον της οριογραμμής των ελληνικών χωρικών υδάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή έκθεση για την οικονομική άνθιση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η τεκμηριωμένη παρουσίαση αναδεικνύει την προκοπή και το φιλοπρόοδο πνεύμα του Ελληνισμού και φωτίζει πτυχές των επιτευγμάτων του όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και σε αυτόν της εκπαίδευσης.
STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΣτΕ ακύρωσε τον διαγωνισμό για την κατασκευή της «Δομής Μαλακάσας»

Η ίδρυση και κατασκευή δομής εντός αναδασωτέας έκτασης είναι συνταγματικώς ανεκτή υπό την προϋπόθεση ότι δεν εξευρίσκονται άλλες, μη αναδασωτέες και κατάλληλες προς τούτο, εκτάσεις, αναφέρει η απόφαση.