ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
Φώτο: Shutterstock

Κλειστό το Φαράγγι της Σαμαριάς μετά το θανάσιμο τραυματισμό επισκέπτριας

Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς. Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δασική πυρκαγιά Λος Άντζελες
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά μαίνεται επί έναν μήνα σε μεγάλο μέρος του Γκραντ Κάνιον στις ΗΠΑ

Στο Γκραντ Κάνιον, από τα γνωστότερα στον κόσμο φυσικά πάρκα της αμερικανικής Δύσης, μαίνεται επί έναν μήνα ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που έχει ρημάξει σχεδόν 500.000 στρέμματα με βλάστηση κι ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν το πολύ τουριστικό βόρειο τμήμα του.
Κοινοβούλιο Βουδαπέστης όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Βουδαπέστη: Σβήνει τα φώτα σε μνημεία λόγω καύσωνα για εξοικονόμηση ενέργειας

Η Ουγγαρία έκλεισε τα φώτα σε σημαντικά μνημεία της Βουδαπέστης για εξοικονόμηση ενέργειας λόγω καύσωνα, ενώ το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο μείωσε τη λειτουργία του λόγω χαμηλής στάθμης του Δούναβη. Θερμοκρασίες έως 42°C.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σβήστηκε η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά, χωρίς ενεργά μέτωπα

Υπό ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Πάστρα Κεφαλονιάς, που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν για πλήρη κατάσβεση. Συμμετέχουν 70 πυροσβέστες και 21 οχήματα.