ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:16:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
coronavirus_greece
Πηγή: Shutterstock

Στα 45 έφθασαν τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα

Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα σε Αχαϊα, Ζάκυνθο και Πύργο, αλλά και η απαγόρευση μαθητικών εκδρομών στο εξωτερικό, τουλάχιστον, έως τις 13 Μαρτίου

Στα 45 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. 

Σήμερα ανακοινώθηκαν 14 νέα κρούσματα, με το σύνολό τους να προέρχεται από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην εκδρομή στα Ιεροσόλυμα.

«Από τον έλεγχο των επιβατών του λεωφορείου των εκδρομέων, ανακοινώνουμε ότι υπάρχουν: 11 νέα περιστατικά και 3 επαφές τους, με ήπια ή ελάχιστη συμπτωματολογία. Συνολικά, 14 νέα κρούσματα», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός στην κοινωνία.

Προσέθεσε ακόμη ότι παρατείνονται τα έκτακτα προληπτικά μέτρα σε Αχαϊα, Ζάκυνθο και Πύργο, ενώ αναστέλλονται όλες οι εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές. Επίσης παρατείνονται τα μέτρα απαγόρευσης μαθητικών εκδρομών στο εξωτερικό και μετά τις 13 Μαρτίου. 

Υπενθυμίζεται ότι τα έκτακτα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τους συγκεκριμένους νομούς περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ