ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Συνελήφθησαν 12 αλλοδαποί στο «Ελ.Βενιζέλος» που προσποιήθηκαν τους παίκτες χαντμπολ

Συνελήφθησαν δώδεκα αλλοδαποί στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» που προσπάθησαν να φύγουν από την Ελλάδα προσποιούμενοι τους αθλητές ομάδας χάντμπολ.

Δώδεκα αλλοδαποί, που σύμφωνα με την αστυνομία, δηλώνουν Σύροι, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος», όταν προσπάθησαν να φύγουν από την Ελλάδα προσποιούμενοι τους αθλητές ομάδας χάντμπολ.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι πήγαν στο «Ελ.Βενιζέλος» προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αυστρία, κατέχοντας, οι έντεκα από αυτούς, διαβατήρια Βουλγαρίας. Στα διαβατήρια αυτά είχαν αντικαταστήσει την σελίδα προσωπικών δεδομένων με άλλη πλαστή, που είχε τη φωτογραφία τους. Ο δωδέκατος κατείχε γνήσιο διαβατήριο, το οποίο, όμως, είχε εκδοθεί υπέρ άλλου προσώπου.

Οι δώδεκα αλλοδαποί, προκειμένου να εξαπατήσουν τους αστυνομικούς πήγαν όλοι μαζί στο αεροδρόμιο, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία και ίδια σακίδια, προσποιούμενοι τους αθλητές ομάδας χάντμπολ.

Στον αστυνομικό έλεγχο, όμως, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι κατηγορούμενοι, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες βρετανικές κυρώσεις κατά ρωσικών πλοίων και δικτύων παραπληροφόρησης

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε 23 άτομα, εταιρίες και 8 ρωσικά πλοία, στοχεύοντας εισοδήματα της Μόσχας, παραπληροφόρηση και όσους φέρεται να ευθύνονται για εκτοπισμούς παιδιών από Ουκρανία.
Ελληνική και ευρωπαϊκή σημαία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό: Η πρόταση της Ελλάδας για έκτακτο μηχανισμό και Return Hubs

Τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών κρίσεων και την επιτάχυνση των επιστροφών μέσω Return Hubs σε τρίτες χώρες προωθεί η Ελλάδα στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο Ρούμπιο στην Αθήνα, μια ωραία ατμόσφαιρα στην ενέργεια και το αεροδρόμιο

Πως γίναμε μια «ωραία ατμόσφαιρα» στην ενέργεια, ο ρόλος του ΔΑΑ, η επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα, οι προτάσεις της Κομισιόν για μείωση κατανάλωσης ενέργειας και οι βουλγάρικες μπαταρίες.