ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ηρεμία επικρατεί στις Καστανιές Έβρου

Μετά την αυξανόμενη ένταση των τελευταίων ημερών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Έβρου επικρατεί πλέον ηρεμία με τις ελληνικές δυνάμεις ωστόσο να παραμένουν παρατεταγμένες και σε πλήρη ετοιμότητα.

Ηρεμία επικρατεί από χθες το βράδυ έως και σήμερα το πρωί, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής στις Καστανιές Έβρου που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει τόπος συγκρούσεων μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων, έχοντας στην μέση πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

Μετά τις ρίψεις χημικών, από την τουρκική πλευρά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στο τελωνείο των Καστανεών και τις ανεπιτυχείς προσπάθειες πρόκλησης φθορών σε διάφορα σημεία του φράχτη, οι ώρες από τα μεσάνυχτα έως και το πρωί της Κυριακής, κυλούν ήρεμα, με τις δυνάμεις ασφαλείας να παραμένουν παρατεταγμένες και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα απ' άκρη σ' άκρη των συνόρων του Έβρου.

Απέναντι στην τουρκική πλευρά παραμένει απροσδιόριστος ο αριθμός των συγκεντρωμένων που βρίσκεται στη περιοχή και περιμένει σε διάφορα σημεία εντός του εδάφους της γείτονας χώρας, παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι τα σύνορα της χώρας είναι απρόσβλητα και όπως έχει αποδειχθεί από την αντιμετώπιση της πρόσφατης οργανωμένης μαζικής προσπάθειας παραβίασής τους, ερμητικά σφραγισμένα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tourkia, simaia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στην Τουρκία, τι λέει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Kατά δήλωση των τουρκικών αρχών, ο αστυνομικός συνελήφθη μαζί με μία κοπέλα, γιατί ενώ επέστρεφαν στην Ελλάδα, 50 μέτρα πριν περάσουν τα σύνορα πλησίασαν στο ένα μέτρο απαγορευμένη περιοχή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες εντάσεις στον Έβρο με ρίψεις χημικών από τους Τούρκους

Τούρκοι αξιωματικοί πετούν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με όχημα Αύρα της ΕΛΑΣ να ρίχνει νερό ενώ έχουν σπεύσει στο σημείο και δυνάμεις του στρατού.
police-astynomia-nea-smyrni
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 400 προσαγωγές για την δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη

«Προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις» είπε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος.